Stjær By-Portal
Søg på Portal:
    Login   |   Ny Bruger   |   Brugermanual   |   Anbefal Stjær By-Portal   |   Stjær By-Portal til foretrukne 20. Nov 2018 - 01:30  
Lokal Siderne
Navigation
· Forside

· Kalender
· Opslagstavlen
· Nyhedsgrupper
· Nyhedsarkiv
· Billedarkiv
· Debat Fora
· De Gule Sider
· Dokumenter
· Nyttige Links
· Downloads
· Online Spil
· Vejrudsigten

· Søg - Avanceret
· Spørgsmål & Svar
· Medlemsliste
· Top-50 Listen
· Kontakt WebMaster
Bruger Login
 Brugernavn
 Adgangskode
  
Bliv registreret som ny bruger
Har du glemt adgangskoden ?
Hvem er Online
Ingen brugere online
Gæster online: 23
Nye Brugere
Kendifix Registreret indenfor de sidste 2 uger
06.11.2018 15:41
Jesper
04.11.2018 09:41
JesperHenriksen
18.09.2018 11:57
HansJørgenMikkelsen
16.08.2018 20:44
Stampe
18.03.2018 21:44
Printervenlig Printervenlig

Brugermanual til Stjær By-Portal - Forsiden

 Nyheder på Forsiden    Nyhedsoversigt på Forsiden    Stjær-Kalenderen    Nye Stjær Sider    Nye Opslag    Nye Debat-Indlæg    Nye Links    Bruger Login    Hvem er Online ?    Meningsmåling    Nye Brugere    Gæstebog      

Dette afsnit af brugermanualen beskriver de forskellige blokke, der findes på forsiden af Stjær By-Portal og hvordan de kan bruges.

Nyheder på Forsiden

Hvad er formålet ?
Et resumé af de 5 seneste nyheder vises på forsiden så man på en nem måde kan følge med i, hvad der sker i byen og på portalen.

Hvor kan jeg finde dem ?
Nyhedsresumé vises i midterste kolonne på forsiden, lige under nyhedsoversigt-blokken. De vises i kronologisk rækkefølge med seneste nyhed øverst. Hvis man gerne vil kigge ældre nyheder igennem (som ikke mere kan ses på forsiden) så gøres det via menupunktet "Nyhedsarkiv" i navigations-blokken.


Hvordan bruges de ?
Man kan som registreret bruger selv indsende nyheder til forsiden ved at klikke på menupunktet "Indsend Nyhed" i navigations-blokken.

Nyhederne vises på forsiden således: øverste linie i nyheden indeholder overskriften, som er markeret med fed skrift og baggrundsfarve forskellig fra hvid. Under overskriften følger et kort nyhedsresumé på typisk 5-10 linier. Hvis nyheden indeholder mere tekst end der vises i nyhedsresumé så findes der et "Læs mere..." link man kan klikke på. Hvis man klikker på dette link så vises nyheden i sin fulde længde.

Under nyhedsresumé findes information om, hvem forfatteren er, hvornår nyheden blev indsendt og hvor mange gange den har været vist i sin fulde længde. Desuden kan der være et "Læs mere..." link, hvor der i parantes vises, hvor mange bogstaver den resterende del af nyheden indeholder. Der kan også være et "Kommenter?" link som dukker op, hvis forfatteren har givet tilladelse til, at registrerede brugere af portalen kan komme med kommentarer til nyheden (ved at klikke på linket).

I bunden af alle nyheder findes 2 iconer: en konvolut og en printer. Hvis man klikker på konvolut-iconet så bliver man ledt til en side, hvor man har mulighed for at sende nyheden til en ven eller bekendt via Email. Hvis man klikker på printer-iconet så vises nyheden i et format, som er mere udskriftsvenligt.

Nyhedsoversigt på Forsiden

Hvad er formålet ?
Let adgang til de 10 seneste nyheder og de 10 mest læste nyheder.

Hvor kan jeg finde den ?
Nyhedsoversigt-blokken vises i toppen af midterste kolonne på forsiden. Dette giver en god oversigt over nyhederne - specielt hvis man bruger en lavere skærmopløsning på sin computer.


Hvordan bruges den ?
Nyhedsoversigten er opdelt i 2 kolonner: de 10 seneste nyheder vises i venstre kolonne og de 10 mest læste nyheder vises i højre kolonne (uafhængigt af alder).

I venstre kolonne vises seneste nyheder med 1 linie pr. nyhed (seneste nyhed øverst). I starten af linien findes en farvet firkant, hvor farven indikerer hvor "varm" nyheden er (der benyttes 4 farver: rød, gul, grøn og blå). Herefter vises nyhedens overskrift og klikker man på overskriften så vises nyheden i sin fulde længde. I slutningen af linien vises datoen for publiseringen af nyheden.

I højre kolonne vises mest læste nyheder med 1 linie pr. nyhed (mest læste nyhed øverst). I starten af linien vises et lille icon og herefter vises nyhedens overskrift og klikker man på overskriften så vises nyheden i sin fulde længde. I slutningen af linien vises hvor mange gange nyheden er blevet vist i sin fulde længde.

Stjær-Kalenderen
Stjær-Kalenderen
Stjær-Kalenderen

Hvad er formålet ?
Den fælles "Stjær Kalender" bruges til at vise, hvad der sker i Stjær by og omegn af aktiviteter. Kalenderen vedligeholdes normalt af en gruppe kalender-redaktører men man er altid velkommen til at indsende info for en ny begivenhed via email til webmaster (webmaster@stjaer.net).

Hvor kan jeg finde den ?
Kalenderen findes på forsiden i øverste, højre hjørne eller også kan man klikke på menupunktet "Kalender" i navigations-blokken.

Hvordan bruges den ?
Klikker man på månedsnavnet i toppen af oversigtskalenderen så vises en mere detaljeret oversigt over begivenheder for nuværende måned. Dags dato er markeret med rødt og dage med begivenheder er markeret med grønt. Holder man markøren / cursoren over dagene / datoerne i oversigten så vises en kort oversigt over dagens begivenheder i et lille vindue efter få sekunder.

Under oversigtskalenderen findes en liste over kommende begivenheder med dato, evt. starttidspunkt og overskrift for begivenhed. Holder man markøren / cursoren over overskriften så vises et større uddrag af begivenhedens beskrivelse i et lille vindue efter få sekunder. Klikker man på en overskrift for en begivenhed så vises begivenheden med alle detaljer.

Nye Stjær Sider
Nye Stjær Sider
Nye Stjær Sider

Hvad er formålet ?
Det skal være nemt at få et overblik over de sidste nye dokumenter publiceret under "Stjær Siderne".

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes på forsiden i højre kolonne, lige under Stjær-Kalenderen.

Hvordan bruges den ?
I blokken vises overskrifterne for de nyeste dokumenter publiceret under "Stjær Siderne". Hvis man klikker på overskriften for et dokument så vises dokumentet i sin fulde længde. Dokumenterne kan selvfølgelig også findes ved at benytte blokken "Stjær Siderne" i venstre kolonne, lige under navigations-blokken.

Nye Opslag
Nye Opslag
Nye Opslag

Hvad er formålet ?
Det skal være nemt at få et overblik over de sidste nye opslag på den elektroniske opslagstavle.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes på forsiden i højre kolonne, omkring midten.

Hvordan bruges den ?
I blokken vises overskrifterne for de nyeste opslag fra den elektroniske opslagstavle. Hvis man klikker på overskriften for et opslag så vises opslaget i sin fulde længde. Opslagene kan selvfølgelig også findes ved at klikke på menupunktet "Opslagstavlen" i navigations-blokken.

Nye Debat-Indlæg
Nye Debat-Indlæg
Nye Debat-Indlæg

Hvad er formålet ?
Det skal være nemt at få et overblik over de sidste nye debat-indlæg fra online debat-fora.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes på forsiden i højre kolonne, under midten.

Hvordan bruges den ?
I blokken vises emne-overskrift samt lille uddrag af indlæg for de nyeste debat-indlæg fra online debat-fora. Hvis man klikker på emne-overskriften for et debat-indlæg så vises alle indlæg for netop dette emne. Debat-emner og indlæg kan selvfølgelig også findes ved at klikke på menupunktet "Debat Fora" i navigations-blokken.

Nye Links
Nye Links
Nye Links

Hvad er formålet ?
Det skal være nemt at få et overblik over de sidste nye links tilmeldt portalens links-oversigt.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes på forsiden i bunden af højre kolonne.

Hvordan bruges den ?
I blokken vises overskrifterne for de nyeste links tilmeldt portalens links-oversigt. Hvis man klikker på overskriften for et link så åbnes linket i et nyt browser vindue. Links kan selvfølgelig også findes ved at klikke på menupunktet "Links Oversigt" i navigations-blokken.

Bruger Login
Bruger Login
Bruger Login

Hvad er formålet ?
Der skal være mulighed for at logge på Stjær By-Portal som registreret bruger, hvis man allerede har en brugerkonto. Nye brugere skal have mulighed for at oprette en ny brugerkonto ved at lade sig registrere.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes i venstre kolonne, lige under "Stjær Siderne". Den er kun synlig, hvis man benytter portalen som gæste-bruger (ikke logget ind).

Hvordan bruges den ?
For at logge ind på portalen indtastes brugernavn samt personlig adgangskode i de respektive felter og herefter trykkes på retur/return tasten på tastaturet eller også klikkes der på "Login" knappen. Hvis brugernavn og adgangskode accepteres så gives besked om at man er ved at blive logget på portalen. Efter et lille stykke tid returnerer man til portalen og ens brugernavn skulle nu gerne kunne ses i venstre side af top-bjælken. For at logge af portalen efter endt brug klikkes på "Logout" i venstre side af top-bjælken eller i navigations-blokken.

"Bruger Login" blokken indeholder desuden 2 links i bunden. Klikkes på "ny bruger" så ledes man til en side, hvor der er mulighed for at oprette en ny brugerkonto. Klikkes på "adgangskoden" så ledes man til en side, hvor det er muligt at få tildelt en ny adgangskode, hvis man har glemt den eksisterende.

Hvem er Online
Hvem er Online
Hvem er Online ?

Hvad er formålet ?
Det skal være muligt at se hvor mange og hvilke brugere, der er logget ind på portalen for øjeblikket.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes i venstre kolonne, under midten.

Hvordan bruges den ?
Klikker man på et brugernavn i listen over brugere, der er logget på portalen, så vises de offentlige brugerinformationer for den pågældende bruger. Er man selv logget på portalen så har man yderligere muligheder. Til højre for ens eget brugernavn står 2 tal i parentes; det første tal indikerer antallet af ulæste beskeder i ens indbakke mens det andet tal indikerer samlet antal af beskeder i ens indbakke. Klikker man på et af tallene så ledes man hen til ens egen indbakke. I højre side, udfor hvert brugernavn, vises en lille etikette og klikker man på den så ledes man til en side, hvor der kan sendes en privat besked til den pågældende bruger via portalens interne beskedsystem.

Meningsmåling
Meningsmåling
Meningsmåling

Hvad er formålet ?
At kunne registrere, hvad holdning byens borgere har til forskellige emner og spørgsmål, som kan have relevans for hele byen.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes midt i venstre kolonne.

Hvordan bruges den ?
Øverst i blokken står det spørgsmål, som der skal stemmes om. Under spørgsmålet bliver svarmulighederne vist. For at stemme markeres den ønskede svarmulighed ved at klikke på tilhørende runde radio-knap og klik herefter på "Stem" knappen. Når man har afgivet sin stemme så vil svarmulighederne ikke blive vist mere og man kan ikke afgive flere stemmer til meningsmålingen.

Forneden i blokken vises det samlede antal stemmer og hvor mange kommentarer der er oprettet til meningsmålingen. Nederst findes 2 links og klikker man på linket "Resultater" så vises stemmefordelingen for meningsmålingen samt alle kommentarer. Klikker man på linket "Afstemninger" så vises en samlet liste over alle afstemninger afholdt på portalen gennem tiden.

Man kan kun deltage aktivt i en meningsmåling som registreret bruger af Stjær By-Portal.

Nye Brugere
Nye Brugere
Nye Brugere

Hvad er formålet ?
At kunne følge med i de nyeste brugerregistreringer.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes i venstre kolonne, forneden.

Hvordan bruges den ?
Hver gang en ny bruger registrerer sig hos Stjær By-Portal så bliver brugernavn og registreringstidspunkt vist øverst i denne blok. Klikker man på brugernavnet så vises detaljeret brugerinformation for brugeren. Brugeren kan selv bestemme, hvor meget ekstra information der er tilknyttet brugerkontoen... dog kan brugerens rigtige navn altid ses.

Gæstebog
Gæstebog
Gæstebog

Hvad er formålet ?
Det skal være muligt for alle - også gæstebrugere - at skrive en lille hilsen eller kommentar til portalen og dens brugere.

Hvor kan jeg finde den ?
Blokken findes nederst i venstre kolonne.

Hvordan bruges den ?
I blokken vises navn og et lille uddrag for de nyeste beskeder skrevet i gæstebogen. Klikker man på linket "Vis Gæstebog" vises alle beskeder i gæstebogen i deres fulde længde. Her er der også mulighed for at tilføje en ny besked til gæstebogen.Opdateret 08-Jan-2004   Skrevet af WebMaster   4785 læsninger

Printervenlig Printervenlig
Forside  |  WebMaster - Email  |  Kontakt Formular  |  Brugermanual  |  Anbefal Stjær By-Portal  |  

Stjær By-Portal ses bedst med skærmopløsning 1024 x 768 eller højere