Stjær By-Portal
Søg på Portal:
    Login   |   Ny Bruger   |   Brugermanual   |   Anbefal Stjær By-Portal   |   Stjær By-Portal til foretrukne 13. Nov 2018 - 23:02  
Lokal Siderne
Navigation
· Forside

· Kalender
· Opslagstavlen
· Nyhedsgrupper
· Nyhedsarkiv
· Billedarkiv
· Debat Fora
· De Gule Sider
· Dokumenter
· Nyttige Links
· Downloads
· Online Spil
· Vejrudsigten

· Søg - Avanceret
· Spørgsmål & Svar
· Medlemsliste
· Top-50 Listen
· Kontakt WebMaster
Bruger Login
 Brugernavn
 Adgangskode
  
Bliv registreret som ny bruger
Har du glemt adgangskoden ?
Hvem er Online
Ingen brugere online
Gæster online: 46
Nye Brugere
Kendifix Registreret indenfor den sidste uge
06.11.2018 15:41
Jesper Registreret indenfor de sidste 2 uger
04.11.2018 09:41
JesperHenriksen
18.09.2018 11:57
HansJørgenMikkelsen
16.08.2018 20:44
Stampe
18.03.2018 21:44
Printervenlig Printervenlig

Brugermanual til Stjær By-Portal - Navigering

For at kunne navigere rundt på Stjær By-Portal findes en navigations-blok øverst i venstre kolonne.

Navigations-blokken
Navigations-blokken
Navigations-blokken

Hvad er formålet ?
Navigations-blokken er den vigtigste blok af alle og den bruges til at vælge hovedfunktioner, som man gerne vil benytte sig af på Stjær By-Portal.

Hvor kan jeg finde den ?
Navigations-blokken er altid synlig øverst i venstre kolonne - på alle portalens sider. Den giver således altid mulighed for at komme tilbage til forsiden eller gå videre til en anden del af portalen.

Hvordan bruges den ?
Når man klikker på et menupunkt i navigations-blokken så vil man blive ledt hen til den del af portalen, som svarer til menupunktet. Lader man markøren / cursoren stå over menupunktet nogle sekunder (uden at klikke) så dukker en kort hjælpetekst op, der forklarer lidt mere om menupunktet.

Her følger en oversigt over funktionerne i navigations-blokken og en kort forklaring af, hvad de kan bruges til. Flere af de vigtige funktioner er beskrevet mere detaljeret længere nede i brugermanualen.
Forside
Gå tilbage til forsiden af Stjær By-Portal.
Min Indbakke
Ens egen personlige indbakke, hvor man kan læse/sende personlige beskeder til andre brugere af portalen. Bemærk: dette menupunkt er kun tilgængeligt for registrerede brugere.
Indsend Nyhed
Indsend nyhed, som efter web-redaktionens godkendelse vil blive vist på forsiden af Stjær By-Portal. En nyhed betragtes som en information af større vigtighed til glæde for de fleste Stjær beboere - og derfor vises den på forsiden. Bemærk: dette menupunkt er kun tilgængeligt for registrerede brugere.
Indsend Opslag
Indsend opslag til den elektroniske opslagstavle. Opslaget vil blive vist med det samme på opslagstavlen. Et opslag betragtes som en information af mindre vigtighed - og derfor vises den ikke på forsiden. Bemærk: dette menupunkt er kun tilgængeligt for registrerede brugere.
Min Konto
Administration og opsætning af ens egen brugerkonto og brugeroplysninger. Bemærk: dette menupunkt er kun tilgængeligt for registrerede brugere.
Logout
Logout som registreret bruger fra Stjær By-Portal. Efter logout vil man blive ledt tilbage til forsiden som gæstebruger. Bemærk: dette menupunkt er kun tilgængeligt for registrerede brugere.
Kalender
Den fælles "Stjær Kalender" bruges til at vise, hvad der sker i Stjær by og omegn af aktiviteter. Kalenderen vedligeholdes normalt af en gruppe kalender-redaktører men man er altid velkommen til at indsende info for en ny begivenhed via email til webmaster (webmaster@stjaer.net). Klikker man på menupunktet vises oversigt over begivenheder for nuværende måned. Holder man markøren / cursoren over overskriften for en begivenhed så vises et uddrag af begivenheden i et lille vindue efter få sekunder. Klikker man på en overskrift for en begivenhed så vises begivenheden med alle detaljer.
Opslagstavlen
Viser hovedkategorierne for opslag på den elektroniske opslagstavle samt de seneste opslag nedenunder. Klikker man på en kategori så vises alle opslag for kategorien med nyeste opslag øverst. Meningen med denne elektroniske opslagstavle er at den skal fungere som en alm. opslagstavle, altså masser af små og store opslag, lidt rodet og stort set ingen "censur" på indholdet. Et opslag vises med det samme efter det er blevet indsendt.
Nyhedsgrupper
Viser hovedkategorierne for indsendte nyheder. Klikker man på en kategori så vises de seneste nyheder indenfor kategorien med seneste nyhed øverst. Hvis man gerne vil se alle nyhederne indenfor kategorien så klikkes på linket "Vis alle nyheder med dette emne" øverst på siden indenfor de enkelte kategorier.
Nyhedsarkiv
Viser oversigt over alle nyheder på tværs af alle kategorier og helt tilbage til den allerførste nyhed. Der vises 20 nyheder pr. side og man kan gå frem og tilbage i tiden ved at klikke på sidetallene placeret over og under oversigten. Nyhedsinformationerne er opstillet i kolonner (overskrift, emne, dato osv.), som man kan ændre sorteringen på ved at trykke på op/ned pile-iconerne.
Billedarkiv
Stort online fotoalbum, som indeholder en række fotos med relation til Stjær by og omegn. For overskuelighedens skyld er det samlede billedarkiv opdelt i en række underalbums, som hver især kan indeholde billeder og andre underalbums. Klik på billede for et underalbum for at se dets indhold.
Debat Fora
En række online-debat fora, hvor registrerede brugere kan oprette og deltage i diskussioner indenfor en række områder. Hovedområderne er udstukket på forhånd men man kan som bruger selv oprette nye emner / diskussioner indenfor disse hovedområder. Man kan som gæstebruger godt læse og følge med i de forskellige fora - dog uden at kunne påvirke dem.
De Gule Sider
"De Gule Sider" for Stjær by indeholder navne og kontaktinformationer for en hel række centrale personer, foreninger, grupper, institutioner, firmaer osv. med direkte relation til Stjær by.
Links Oversigt
Samling af en række links til andre websites, som er blevet anbefalet af brugerne på portalen. Links er opdelt i kategorier og man kan som registreret bruger indsende forslag til nye links ved at klikke på "Opret nyt link" og udfylde formularen.
Downloads
Samling af en række gode programmer, dokumenter o.l., som er blevet anbefalet af brugerne på portalen. Downloads er opdelt i kategorier og man kan som registreret bruger indsende forslag til nye downloads ved at klikke på "Opret nyt download" og udfylde formularen.
Online Spil
Samling af små, sjove online spil man kan spille hvis man lige har lyst og tid. Der er bl.a. en række klassikere såsom org. Pacman, org. Space Invaders, Tetris...
Nyhedsmedier
Følg med i hvad der sker ude i den store verden!! Ved at klikke på dette menupunkt bliver man ledt til en side, hvor der vises de sidste 10-15 nyheder fra en række anerkendte nyhedsmedier. Hvis man klikker på en nyhedsoverskrift så åbnes et nyt vindue hvori nyheden vises i sin fulde længde.
Vejrudsigten
Se vejrudsigten for det næste døgn på et grafisk vejrkort. Klik på de enkelte regioner i Danmark for at se flere detaljer. Klik på de hvide cirkler udfor stednavnene for at se en lokal 7-døgns vejrudsigt.
Søg - Avanceret
Gennemsøgning af alt det lokale indhold på Stjær By-Portal. Med avanceret søgning kan man vælge/fravælge forskellige søgekriterier for at forfine listen over søgeresultater.
Brugermanual
Menupunkt til fremvisning af denne brugermanual.
Spørgsmål & Svar
Liste over typiske spørgsmål i.f.m. brugen af Stjær By-Portal og deres tilhørende svar. Spørgsmålene er opdelt i kategorier og de kan læses ved at klikke på overskrifterne for de enkelte kategorier. Kan man ikke finde svar på sit spørgsmål så kan spørgsmålet indsendes ved at klikke på linket "Indsend et spørgsmål" i toppen af siden. Herefter vil man efter kort tid modtage svar fra WebMaster og samtidigt bidrage til forbedringen af "Spørgsmål og Svar" sektionen.
Medlems Oversigt
Oversigt over alle registrerede brugere af Stjær By-Portal. Som standard vises et bogstavsindex (brugernavn), et søgefelt (brugernavn eller rigtige navn), en liste over brugernavne startende med bogstavet "A" og til sidst en liste over de 10 sidst registrerede brugere. Hvis man klikker på linket "Vis alle brugere" under søgefeltet vises en komplet brugerliste opdelt i sider, hver side indeholdende informationer for 20 brugere. Klikkes på et brugernavn så vises alle kendte informationer for den enkelte bruger og man har desuden mulighed for at sende en privat besked til brugeren via portalens interne beskedsystem.
Top 10 Liste
Liste over de mest benyttede ressourcer på Stjær By-Portal indenfor kategorierne: nyheder, kommentarer, opslagstavlen, meningsmålinger, downloads m.m.
Kontakt
Kontakt-formular til brug for indsendelse af beskeder til WebMaster. Når denne kontakt-formular benyttes behøver man ikke adgang til sin egen lokale email klient / program. Dette kan være praktisk i situationer, hvor man sidder ved en computer der ikke er ens egen - f.eks. i BaseHouse, hos en bekendt eller på en Internet Café.

Opdateret 08-Jan-2004   Skrevet af WebMaster   4396 læsninger

Printervenlig Printervenlig
Forside  |  WebMaster - Email  |  Kontakt Formular  |  Brugermanual  |  Anbefal Stjær By-Portal  |  

Stjær By-Portal ses bedst med skærmopløsning 1024 x 768 eller højere