Stjær By-Portal
Søg på Portal:
    Login   |   Ny Bruger   |   Brugermanual   |   Anbefal Stjær By-Portal   |   Stjær By-Portal til foretrukne 20. Nov 2018 - 01:18  
Lokal Siderne
Navigation
· Forside

· Kalender
· Opslagstavlen
· Nyhedsgrupper
· Nyhedsarkiv
· Billedarkiv
· Debat Fora
· De Gule Sider
· Dokumenter
· Nyttige Links
· Downloads
· Online Spil
· Vejrudsigten

· Søg - Avanceret
· Spørgsmål & Svar
· Medlemsliste
· Top-50 Listen
· Kontakt WebMaster
Bruger Login
 Brugernavn
 Adgangskode
  
Bliv registreret som ny bruger
Har du glemt adgangskoden ?
Hvem er Online
Ingen brugere online
Gæster online: 22
Nye Brugere
Kendifix Registreret indenfor de sidste 2 uger
06.11.2018 15:41
Jesper
04.11.2018 09:41
JesperHenriksen
18.09.2018 11:57
HansJørgenMikkelsen
16.08.2018 20:44
Stampe
18.03.2018 21:44
Printervenlig Printervenlig

Brugermanual til Stjær By-Portal - Tips & Tricks

Herunder er en liste over tips og gode råd, som gør brugen af Stjær By-Portal så god og optimal som mulig.

Nyhedsbrev
Hvis du gerne vil modtage nyhedsbreve fra Stjær by-portal via email, så skal du blot tilmelde dig som registreret bruger. Du kan blive registreret som bruger ved at klikke på linket herunder og følge instruktionerne:

Bliv registreret bruger af Stjær by-portal

Efter du er blevet registreret (inkl. din email adresse) så vil du automatisk begynde at modtage nyhedsbreve og anden vigtig information, når de udsendes. Der udsendes typisk 1-3 nyhedsbreve om måneden, afhængigt af mængden af ny information, og et nyhedsbrev indeholder en kortfattet opsamling af nyheder m.m. siden sidst udsendte nyhedsbrev.
Automatisk Login
Efter man er logget ind på Stjærs By-Portal vil man i øverste venstre hjørne finde et menupunkt med navnet "Logout" i navigations menuen og i top-bjælken. Trykker man her så vil man blive logget af systemet og sendt tilbage til forsiden som anonym bruger. Hvis man ikke logger af systemet efter brug - men blot lukker browser vinduet - har det den fordel, at man senere kan koble sig på by-portalen igen uden at skulle indtaste brugernavn og adgangskode da systemet kan huske denne information fra det forrige login.

Informationen gemmes på ens egen computer i form af en "cookie" og man skal være opmærksom på at andre personer, der benytter ens private computer, altså potentielt kan misbruge kontoen hos Stjær By-Portal, hvis ikke man har husket at logge af systemet efter brug. Har man været koblet på portalen fra en fremmed computer (offentlig, arbejde o.l.) så er det ALTID en god ide at logge af portalen efter brug så andre ikke kan misbruge ens konto.
Større skærmareal i Internet Explorer
Tryk F11 under brugen af Internet Explorer web-browser for at udnytte skærmarealet bedst muligt. Man kan altid trykke F11 igen for at returnere til normale størrelse og udseende.
Nye beskeder i indbakken
Hvis man har nye og ulæste beskeder i sin indbakke, så vil dette blive indikeret med et tal i parentes efter ens brugernavn i øverste, venstre hjørne. Tallet viser antal ulæste beskeder og man går til sin private indbakke ved at trykke på linket "Min Indbakke" i navigations-blokken.
Tilbage til forsiden
Vil man gerne tilbage til forsiden kan man altid trykke på billedet af Stjær by-skiltet i øverste, venstre hjørne.
Hjælpetekster til links
Ved at holde markøren / cursoren over et link på Stjær By-Portal i nogle sekunder (uden at klikke) vil der ofte fremkomme en hjælpetekst, der forklarer mere om den ressource, som er tilknyttet linket. Udfra denne hjælpetekst kan man så afgøre om man vil klikke på linket eller lade være.
Brug af "Visual Mode" ved tekstindtastning
Når man indtaster tekst i et tekstfelt her på portalen (besked, nyhed, opslag, debat-indlæg el. lign.) så har man mulighed for at aktivere et HTML tekstbehandlings-værktøj og det gøres ved at højre-klikke på musen og bagefter klikke på knappen "toVISUAL" i det vindue som åbnes. Herved udskiftes tekstfeltet med et vindue, som ligner et simpelt tekstbehandling med toolbars i bunden m.m. "Visual Mode" hjælpeværktøjet giver mulighed for at lave mere avancerede tekst effekter (skrifttype, skriftstørrelse, bold, kursiv, understregning), lave tabeller, indsætte links og billeder osv. Hvis "Visual Mode" aktiveres så laves den indtastede tekst om til HTML kode når man er færdig... og dette kan være både godt og skidt - afhængig af situationen og brugeren.

WebMasters råd er derfor: skal der skrives en tekstbesked, hvor der ikke er behov for specielt layout / udseende, så lad være med at aktivere "Visual Mode" værktøjet... det er som at skyde gråspurve med kanoner. Selvom man indtaster tekst i et simpelt tekstfelt så har man stadig muligheden for at bruge HTML koder i sin tekst - man bliver bare nødt til at indtaste koderne uden hjælp fra "Visual Mode" værktøjet.

Debat Fora special: ved brug af online debat fora er der en yderligere grund til ikke at vælge Visual Mode da der er understøttelse for de såkaldte BBcodes. Når man indtaster sin tekst har man en BBcode værktøjslinje lige over indtastningsfeltet. Værktøjslinjen giver mulighed for de mest almindelige tekst-formateringer og indsættelse af links, email adresser og billeder.

Opdateret 16-Jan-2004   Skrevet af WebMaster   4545 læsninger

Printervenlig Printervenlig
Forside  |  WebMaster - Email  |  Kontakt Formular  |  Brugermanual  |  Anbefal Stjær By-Portal  |  

Stjær By-Portal ses bedst med skærmopløsning 1024 x 768 eller højere