Stjær By-Portal
Søg på Portal:
    Login   |   Ny Bruger   |   Brugermanual   |   Anbefal Stjær By-Portal   |   Stjær By-Portal til foretrukne 18. Dec 2018 - 12:59  
Lokal Siderne
Navigation
· Forside

· Kalender
· Opslagstavlen
· Nyhedsgrupper
· Nyhedsarkiv
· Billedarkiv
· Debat Fora
· De Gule Sider
· Dokumenter
· Nyttige Links
· Downloads
· Online Spil
· Vejrudsigten

· Søg - Avanceret
· Spørgsmål & Svar
· Medlemsliste
· Top-50 Listen
· Kontakt WebMaster
Bruger Login
 Brugernavn
 Adgangskode
  
Bliv registreret som ny bruger
Har du glemt adgangskoden ?
Hvem er Online
Ingen brugere online
Gæster online: 11
Nye Brugere
Conniem Registreret indenfor de sidste 2 uger
04.12.2018 18:06
CharlotteHolst
02.12.2018 19:13
Kendifix
06.11.2018 15:41
Jesper
04.11.2018 09:41
JesperHenriksen
18.09.2018 11:57
Printervenlig Printervenlig

Stjær Avis - Nr. 8, 2. Årgang

Online udgave af Stjær Sogns Borgerforenings Avis - Nr. 8, 2. Årgang (Marts, April og Maj 2004)

Introduktion til Stjær Avis - Nr. 8

Stjær Avis udkommer 4 gange årligt og handler om alt i Stjær - stort som småt. Den er speciel i den henseende at store dele af avisen er "håndlavet"... dvs. illustrationer og layout, hvilket giver avisen et sjovt og unikt udseende.

Avisen kan downloades i PDF format ved at klikke her:  Stjær Avis - Nr. 8 (PDF)

Grunden til at brødteksterne fra avisen også lægges online er muligheden for at bruge AVANCERET SØGNING til at finde frem til artikler fra aviserne vha. udvalgte nøgleord. Avanceret søgning kan til enhver tid vælges ved at klikke på "Søg - Avanceret" i navigations-blokken og der kan søges i stort set alt indhold på Stjær By-Portal.


Stjær Avis - Nr. 8 - Side 2

Avisen udgives af Stjær Sogns Borgerforening

Redaktion: Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg, tlf.: 86950825 mail: stjaeravis@stjaer.net
Inga Friis: lay-out, grafik og artikler
Bjarne Schøler Sørensen: erhvervsredaktør
Pil Brudager: ansvarshavende redaktør og illustr.

Om avisens opland:
Borgerforeningen har fået henvendelser fra folk udenfor Stjær Sogn, der ønsker at få Stjær Avis. Vores økonomi rækker kun til Stjær sogn og dem, der bor lige udenfor, som naturligt hører med til Stjær. Men der bliver trykt et antal ekstra aviser, så det er muligt at købe en avis i Brugsen for 10 kr. Avisen kan også læses på www.stjaer.net

Borgerforeningens bestyrelse med ansvarsområder
Janne Sørensen, formand (1S), Vesterbro l E, tlf.: 86950254: js@dahlberg.dk
Udlejning og rengøring, kontakt til kok og serveringspersonale og til folkedansere og dagpleje. Div. ansøgninger til kommunen. Udvalg: Revy Og 100 års-fest 2004

Pil Brudager, næstformand (PB), Hårbyvej 58, tlf.: 86950825: stjaeravis@stjaer.net
Redaktør af Stjær Avis, info til blade og aviser, kontakt til foredragsforening, fællesspisning, til Landsforeningen af Landsbysamfund (LAL). Ansøgninger til fonde. Udvalg: BaseHouse og Landsbyudvikling.

Vibeke Brøndum, oldfrue og kasserer (VB) Enebærvej l, tlf.:8695 0599: vbm@maerskdata.dk
Budget, regnskab, medlemskartotek, lejekontrakter, opkrævninger og kontakt til nye borgere. Opsætning af juletræ! Udvalg: BaseHouse, Børnekultur.

Margit Sejersen, sekretær (MS) Bækken 8, tlf.: 8695 0l08, seiersen@bakkegaarden.dk
Referater, ajourføring af aktivitetsliste og “mappe”.

Bjarne Schøler Sørensen, info-medarbejder (BSS), Kollens Møllevej 31, Tlf.: 86950808, bss@tdc.dk
opdatering af hjemmesider, udarbejdelse af PR-folder om forsamlingshuset, medredaktør på avisen, kontakt til lejer. Udvalg: Web-gruppe, Hus-gruppe

Bent Skovsende, kasserer (BTS) Vestbakken 2, tlf. :8695 0478 : bent@skovsende.dk
Free lance på avisen. Udvalg: BaseHouse og Web-gruppe.

Gunnar Bonde Jensen, vicevært - ude (GB), Tåstrupvej 27, tlf.: 86950573, gbj@post12.tele.dk
Udvendig vedligeholdelse af hus og have samt indkøb til huset og det praktiske vedr. foredragsforeningen.

Bestyrelsesmøder i 2004, holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og lyt eller gi’ din mening til kende.Møderne er kl. 19 på flg datoer: Tirsdag den 23.3., 20.4., 25.5., 22.6., 24.8., 21.9., 19.10. og 23.11.

Udlejning af Forsamlingshuset
kontakt Janne på 2925 2665. Udlejes for hele week-enden - fra fredag til søndag til flg. priser:

Hele huset kr. 1.900. For medlemmer kr. 1.600
krostuerne kr. 1.400. For medlemmer kr. 1.200
Medlemmer: hele huset kr. 1.600 - kro stuerne kr. 1.200

Nye udlejningspriser pr. 1.1.2005
Hele huset kr. 2.400. For medlemmer kr. 2.100
Krostuerne kr. 1.700. For medlemmer kr. 1.500

Personale
Vi har telefonnumre på kokke, kogekoner og “tjenere” her i byen, der kan ‚lejes“ samtidig med huset.

Børnefødselsdage - book i god tid!
Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser:
- Man skal være medlem af Borgerforeningen.
- Man skal selv gøre rent!
- Man skal være ude af huset inden kl. 17.
Det koster 400 kr. Man booker hos Janne!
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 3

Loppemarked I Stjær Forsamlingshus
Søndag den 14. marts fra kl. 10-15. Auktion over de bedste lopper sker kl. 14! Overskuddet fra loppemarkedet går til istandsættelse af forsamlingshuset. Børneloppemarked – samme dag. Alle børn er velkomne til at lave deres egen bod og selv få fortjenesten! Opstillingen af børneboder skal ske søndag kl. 10. I ”Loppecafèen” kan der købes kaffe, te, kage, boller, sandwich, øl og vand.

Indsamling af lopper lørdag den 13. marts
Vi kommer på besøg hos jer og henter lopper om formiddagen lørdag 13. marts. Hvis ikke i er hjemme, vil vi bede Jer stille ”lopperne” udenfor med tydelig markering eller selv aflevere disse i forsamlingshuset lørdag den 13. marts eller mellem kl. 9 og 12. Vi må desværre sige nej tak til større møbler, hårde hvidevarer og PC`er.

Vi glæder os til at tage imod rigtig mange lopper – og naturligvis til at få besøg af Jer alle i forsamlingshuset.

NB… Hvis du har lyst og tid til at give et nap med på selve dagen – eller på indsamlingsdagen, bedes du kontakte Janne på 86950254 eller Vibeke 86950599.

Med venlig hilsen Stjær Sogns Borgerforenings Bestyrelse.

Netcamp i maj !?
Nørdernes nat for piger og drenge – tag din far eller mor med……… til computersport!

Mange utålmodige har spurgt, hvornår den næste Netcamp i forsanlingshuset bliver. Hvis der kan samles en gruppe, der vil få arrangementet, kan det blive lørdag den 22. maj kl. 10 - til søndag morgen – eller bare lørdag aften kl. 24, alt efter hvad gruppen bestemmer. I skal reagere hurtigt og melde Jer, da vi ellers lejer forsamlingshuset ud i den week-end!!

Der skal være mindst frie voksne, udover ”de unge eksperter” Rune og Søren m.fl., der var medarrangører i november. De ”gamle eksperter” Bent, Roy, Simon, Bjarne, Claus mfl. Vil nok stå bi med installationerne. Dvs. de fire forældre, der melder sig, skal bl.a. stå for forplejning, mad, drikke og omsorg – og vil være en slags garanter/vagter for hele projektet. Hvis campen skal vare til søndag morgen, vil vi anbefale, man i alt er seks voksne til at dele vagterne.

Det er en fantastisk måde, at være sammen med børn og unge på – både sine egne og andres. Vi kan virkelig anbefale nogle forældre, til deltagende børn, at tage denne opgave på sig. Aldersspredningen var på november-campen 9-20 år. Og det var drenge, men piger er hjerteligt velkommen.

Meld jer hurtigt til Pil, der sender videre til Rune og Søren, der samler gruppen. Tlf. 86950825 eller mail: basehouse@stjaer.net
Med venlig hilsen Basehouse
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 4

Generalforsamling
Stjær Sogns Borgerforening inviterer til generalforsamling og ekstraordinær generalforsamling p.g.a. en lille vedtægtsændring

Torsdag den 1. april 2004 kl. 19.30

Dagsorden ifølge vedtægterne. Herefter byder vi på lidt let mad, øl og vin – og så håber vi på en god snak om det forgangne års arrangementer. Har det været arrangementer med indhold ? Har der været for mange / for få arrangementer ? Rammer vi rigtige aldersgrupper ? Er der ideer til nye arrangementer mm.

Venlig hilsen Bestyrelsen

Der er stadig plads i FESTUDVALGET, som skal stå for 100 års-festen den 4. september. Ka’ du bage kager, lave kaffe, pynte borde, gå klædt som i 1904, være med i hele ”ræset” sammen med folk fra byen, der syn’s det er fedt at lave 100 års-fest – så meld dig til Janne tlf: 8695 0254, eller Vibeke Brøndum tlf. 8695 0599. Du kan også maile til dem, se mail-adresser side 2.

VI EFTERLYSER GAMLE LUFTFOTOS af Stjær set fra oven i sidste århundrede.
I ugen op til - og under 100-års-festen – vil vi fylde krostuen i forsamlingshuset med billeder fra Stjær i det 20. århundrede. Hvis du har sådanne billeder, et eller flere, små eller store - og vil låne det ud en uges tid i september, så ring til Vibeke Brøndum på tlf: 8695 0599.

FOLKEGAVEBESTYRERENS BEKENDTGØRELSER:
Som mange vil vide, blev forsamlingshuset bygget i 1904 – og har 100 års fødselsdag lørdag den 4. september i år. Denne dag er Borgerforeningen vært ved et større fødseldagsparty. Sæt kryds i kalenderen – og find festtøjet fra 1904 - eller et andet tidspunkt i sidste århundrede, frem.

Fødselaren har, som alle andre, der fylder rundt, en lang ønskeliste, som her kan beses. I bedste hofstil er Bjarne Schøler Sørensen blevet udnævnt til FOLKEGAVEBESTYRER – så man kan kontakte ham mht. gaverne. Pengegaver kan indbetales på Borgerforeningens giro-konto GIRO 829-3783. Alle beløb modtages med stor glæde. Og giverne kan være anonyme, hvis de ønsker det.

Borgerforeningen har, her i februar, modtaget de første to gaver, ting som huset længe har ønsket sig. Den ene er en tilstands-rapport, dvs. en samlet rapport over husets fejl og mangler, samt en prioriteret rækkefølge af indsatsområderne. Rapporten er udarbejdet og givet af Tegnestuen i Stenskoven. Den anden gave er en længe tiltrængt gulvafhøvling og lakering af den store sal, udført og givet af BE-profiler.

Tusind tak til giverne!

ØNSKESEDDEL
Stjær Forsamlingshus ønsker sig:
Udskiftning af de sidste gamle vinduer, udbedring af lofts-isolering, reparation af det flade tag, reparation af udhæng, hulmursisolering af det oprindelige hus, gavekort på arbejdskraft, såvel faglært som ufaglært, nye stålborde til køkkenet, nye gardinder, duge, værdiskab, 5-6 up-light væglamper til krostuen, industristøvsuger, stof og betrækning af kurvestole i hallen, stegepander, skærebrædder til rødt kød, salat mm., serveringsbakker, 2 rulleborde i rustfrit stål,måtte til hallen, 120 nye stole, mikroovn, malerier fra Galleri Bjørk, løber til hallen, 3-armede lysestager, køleskab 600 l, fryseskab 600 l, klaver, indramning af gamle fotostater, gulvtæppe til krostuen 45 m2, dør til toilet ved hall, samme toilet indrettet til handicap toilet, 50 cognacglas, affaldsstativ i rustfrit stål.

Der er nok at byde ind på – ring til FOLKEGAVEBESTYREREN, hvis I vil ha’ mere gaveinformation.

Venlig hilsen Bestyrelsen
Bjarne tlf. 8695 0808
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 5

SKA’ DER VÆRE FEST FOR DE UNGE??????
SODAVANDSDISKOTEK eller COLA-DISCO i Stjær Forsamlingshus.
Et par teen-agere og deres forældre, ku’ tænke sig at lave sodavandsdiskotek, for Stjærs unge teen-agere, som et supplement til klubben, hvor det kun er medlemmerne, der må komme til festerne. ”Der mangler noget i Stjær, hvor vi kan tage vores venner med,” siger én af initiativtagerne. Vi efterlyser interesserede forældre og unge – så der kan blive en gruppe omkring dette projekt.
Ring til Benny Brülle tlf.: 8695 0032 eller Tina Danielsen tlf.: 8695 0661

COMPUTER FOR BEGYNDERE!
PC’ ”aftenundervisning” !
Vi tilbyder nogle ”åbne aftener”, dvs. man skal ikke melde sig til, men bare komme. Betalingen er 10 kr. for en aften, det dækker strøm og varme. Underviseren arbejder frivilligt, og ulønnet. Der vil være:

- Begynderkursus PC tirsdag 13.04.
- Begynderkursus Word torsdag 15.04.
- Begynderkursus Excel tirsdag 20.04.
- Begynderkursus e-mail torsdag 22.04.
- Begynderkursus Internet tirsdag 27.04.

Alle aftner er fra kl. 18.30 - 20.00. Underviser Bent Skovsende Alle er velkomne!

FROKOSTKLUBBEN
for ”hjemme i byen arbejdende lønarbejdsfrie/-løse barsels- og andre fritsvævende fugle” – der savner kolleger at spise frokost og snakke alvorligt og grine med, engang imellem – trives! Vi mødes i BaseHouse hver tredje mandag kl. 12 med vore madpakker. Det er blevet til nogle gode snakke og lidt lange frokostpauser. Pt. er vi fire til syv personer, der mødes. Vores julefrokost var både festlig og våd, som på en helt almindelig arbejdsplads! Vores sommerfrokost bliver en picnic i en af de lokale skove. Vil du være med så kontakt Pil 8695 0825!

Erhvervsredaktionen har vinterferie!
Vores erhvervskorrespondent Bjarne Schøler, har i den sidste tid slået sine folder i St. Anton i Østrig, hvor så prominente folk som verdensmesteren i alpint styrtløb Hermann Maier holder til. Vi kan fortælle at Bjarne, kort tid efter den alpine verdensmester, løb ned ad samme piste, uden komplikationer.” Men det gik dæleme hurtigt,” udtaler Bjarne i telefon fra St. Anton.

Velkommen til FORÅRSPLANTEMARKED
Lørdag den 24. april kl. 10 – 12 på Kirkens parkeringsplads.
Har du overskydende planter/stauder/stueplanter – som du vil af med, så mød op og lav din egen bod. Mangler du planter så KOM OG KIG udvalget er stort! Hilsen Conny Andersen – tlf: 8695 0581 HUSK minus dræbersnegle!!

ÅRSLEV ENGSØ - onsdag d. 5. maj
Mødested ved søen; kl. 19.00 p-pladsen ved Søskovvej, søens østende.
Mødested i Stjær; kl. 18.30 på p-pladsen ved forsamlingshuset i Stjær.
Herfra kører vi sammen i privatbiler til p-pladsen på Søskovvej, ved østenden af Årslev Engsø. Vi går en tur på stien langs søen, besøger fugletårnet og nyder fuglene og naturen. Medbring kikkert, samt noget til kaffepausen. Hvis vejret er til det indtager vi aftenkaffen ved søen. Turleder er ornitolog Peter Lange (tlf.: 8695 0341) og biolog Henning Hermansen, Århus Amt. Arr.: Stjær borgerforening og DN Galten.

100 ÅRS REVYEN
skrevet af lokale forfattere, er nu færdig – og næste fase af arbejdet går i gang. Har du lyst til at være aktiv på revy-scenen, vi mangler især mandlige skuespillere – så meld dig til Marianne Andersen på tlf: 8695 0677 eller på mail: mba@justsen.dk. Revyen skal opføres tre aftner sidst i oktober, i forsamlingshuset. Hilsen Revygruppen

FÆLLESSPISNING i forsamlingshuset
Nye familier i byen er velkomne! Vi spiser flg. Mandage: 29.3., 26.4. og 11. 6. – altid kl. 17.30. Kontakt: Heidi på 8695 0650 eller mail: heidi@gargulak-andersen.dk
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 6

En lun og gammeldaws forsamlingshusaften!
Allerede en uges tid før Peter AG’s foredrag: Det sansende menneske, havde vi på fornemmelsen, det ville blive et tilløbsstykke. Der var folk der ringede til Janne og spurgte, hvor de ku’ købe billetter, det er ikke sket før. Storring-Stjær-Høvers Foredragsudvalgs aftner er altid gratis, fordi menighedsrådet betaler foredragsholderne, så det eneste man skal slippe, er penge for te og kaffe – så man skal bare møde op! Nå, vi blev enige om at sætte stole op til 80 mennesker – det er rekorden i nyere tid. Så otte borde, fint pyntede, med ti stole om hver. Tre kvarter før 19.30 ankom de første publikummer, de skulle ha’ en god plads, sagde de. Og langsomt fyldtes salen og snakken gik. 10 min. i halv kom Peter AG og blev installeret med mikrofon, der var sågar teleslyngeanlæg, det hele sat op og udlånt af vores lokale virksomhed Sicom. Og så kom der flere mennesker – og vi begyndte at snakke om at sætte flere borde ind, det blev til to – og en ekstra række stole nederst i salen, så ku’ der ikke klemmes mere ind - og vi var vel 120 mennesker – og det hele ku’ begynde.

Der er nu ikke noget, som at sidde i en propfuld forsamlingshussal og synge af karsken bælg fra højskolesangbogen, i et kæmpekor af bysbørn og tilløbere fra de nærliggende landsbyer. Velkommen lærkelil, jeg ved ej strengespil. (- den er i øvrigt kommet, lærken!!) Og så startede Peter AG. Jeg vil ikke her referere hans foredrag, det har Niels gjort rigtig godt i Folkebladet – men måden Peter AG foredrog sit forehavende på, var fascinerende. Han var et sansende, levende, nærværende menneske. Han havde intet manuskript, ingen lille seddel med stikord – intet! Engang imellem kiggede han dybt ned i sin kagetallerken, som han drejede rundt et par gange – og så lod han ret ofte fingrene løbe igennem sit halvlange hår. En enkelt gang forvildede han sig ud af et sidespor i sin egen fortælling – og spurgte ud i luften: Hvorfor snakker jeg om det her – hvordan kom jeg her hen? – men så sansede han igen sin fortællings tråd – eller det ku’ vist ha’være lige meget, for han var en gudbenådet historiefortæller og en dygtig koreograf/skuespiller med et komisk talent – og han havde virkelig noget på hjerte. Lidt kærligt, var han ude efter folkekirken og præsterne til sidst, de skulle fortælle noget mere fra hjertet, om det de brændte for, uden manuskript – sagde han - og stå på gulvet, i menneskehøjde, i stedet for søndag efter søndag, at stå hævet over folket på en prædikestol – og læse højt af deres filosofiske lønkammer-skriverier. I anden halvleg, spørgerunden, kom der en livlig dialog i gang mellem præsten og Peter AG – om bl.a. disse sager. Det nød de vist begge. Men jeg tror ikke, de kunne være blevet enige! 120 mennesker opvarmer hurtigt den store sal i forsamlingshuset, ingen beholdt overtøjet på. Og vi grinede meget - og så sang vi igen, så det rungede – og gik mætte og fyldte hjem, og Peter AG sagde, vi var et fantastisk godt publikum.

Det må ha’ været sådan det var, i de gode gamle dage, med fulde huse til hvert et arrangement – fordi der ikke var så mange tilbud, som nu om stunder. Og sikke luksusproblemer vi havde - at kante borde ind i en fuld sal. Og tænk, at få sådan en dejlig oplevelse en helt almindelig torsdag aften, i sit eget forsamlingshus, med mange folk man kender, i hvert tilfælde af udseende og fra Brugsen. Og så gratis! Det er bare fedt lokalsamfundsliv -eller landsbysamfunds-, eller lokalcenterliv –det er vist det, vi skal til at kalde Stjær, i stedet for bare at være en helt almindelig, god, dansk landsby. Nå, det var et sidespring!

Tak Peter AG – kom snart igen!

www.stjaer.net
Vores portal på internettet. Det går godt, portalen er indtil videre en succes. Der er nu 115 registrerede brugere - og mellem 50 og 125 personer, fra hele verden, besøger dagligt portalen. Web-gruppen samles indenfor den næste måneds tid, for at diskutere hjemmesidens videre udvikling.

Med venlig hilsen Bjarne og Roy
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 7

Hærværk
Stjær har ry for at være et rart, godt og trygt sted at bo. Det skyldes vel i høj grad en fælles forståelse for, hvad det gode liv er: Respekt for hinanden, for vores forskellighed og vores ejendom. I de seneste måneder, har Bethesda (Missionshuset) været udsat for forskelligt hærværk. Graffiti på ruderne, blomsterkrukkerne er blevet ødelagt og kastet rundt, en tagrende flået ud af væggen og smidt væk, de nyplantede buske har fået klippet alle sidegrene af - og udendørslamper er blevet smadret. Stjær må bevares som en tryg og rar landsby. Det ønsker vi nok alle. Vi er omkring 1000 mennesker i byen, og det må kunne lade sig gøre at komme i kontakt med hinanden – og kommunikere på anden måde end ved hærværk. Hvis nogen vil sige noget til nogen, også noget negativt, så lad os snakke sammen – i stedet for at ødelægge hinandens ting. Vi håber og tror, hærværket vil holde op – og at Stjær fortsat vil være et sted, hvor vi lever i tryghed og har respekt for hinandens forskellige måder at leve på – i stedet for at udvikle sig til en by, hvor man lever i utryghed og en stigende trang til at gøre sit hegn stærkere og sin hæk højere. Prisen for hærværk i et lille samfund, og i et stort, er langt højere, end de materielle ødelæggelser. Tak - om de ansvarlige for hærværket vil stoppe nu.

Charlotte og Tom Hagelskjær, Karen-Marie og Paul-Erik Boye, Nicolaj Wibe.

Fastelavnssoldater og gamle skikke!
Det kan være svært at holde gamle skikke i hævd, når de bare er ”gamle skikke” i en moderne tid.

I 1996 blev den sidste høstfest i Stjær forsamlingshus afholdt – ikke fordi der ikke høstes mere i Stjær, men fordi høsten på en gård, foretages af én mand og en maskine - og ofte kommer manden fra en maskinstation og har slet ingen relation til Stjær. Så hvem skal feste og takke for høstens milde gaver, når alle karlene og pigerne er væk – når alle dem der kunne hjælpe, er på arbejde udenfor Stjær, når ingen slår med le og binder neg og arbejder sammen om det gode udbytte. Når en kæmpe maskine og en enkelt mand rydder markerne. Det er bare sådan det er, det er tiden – og det er godt for noget , det hårde slid er væk – men vi har mistet noget meningsfuldt, noget at være sammen om – noget hvor der var brug for alle, noget der var værd at fejre og takke for, når det var godt overstået og høsten var i lade. Og så blev der sunget og danset under høstmånen.

Fastelavnssoldaterne er en anden skik ”uden rod i det liv vi lever nu”.

Oprindelig var det gårdenes karle, der samlede ind til en fest for karle og piger fra egnen, for at danse og spise i forsamlingshuset fastelavns mandag og måske møde en kommende brud. Samtidig krydsede soldaterne træklinger ved sognets grænser, hvis de mødte nabosognets karle på indsamling. Det var vel en slags territorial-kamp: Hold fingrene fra vores piger!! Når man går soldat, kan man være konge, prins, indkasserer, fanebærer, klovn eller menig – alt efter temperament. I år har det været svært at samle tropperne omkring fastelavnssoldat-traditionen. Men nogle ihærdige forældre gav ikke op – de satte en seddel på opslagstavlen i Brugsen – det gav resultat – og atter i år vandrede 11 fastelavnssoldater i Stjær og samlede ind – og holdt fest fastelavnsmandag. Flot klaret!

Resultat af indsamlingen blev 8.800 kr
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 8

Gave fra amtet
Muligheder i Stjær! Ideer. Indflydelse. Tanker efter Borgermødet i oktober 2003. Forslag til Regionplan 2005.
Overskriften er svær at vælge! Det hele handler om, hvordan vi gerne vil se Stjær udvikle sig i fremtiden. Vi har en stor chance nu, som kommer på det rette tidspunkt, efter et godt Borgermøde i Forsamlingshuset i oktober 2003. Amtet skal i samråd med kommunen ”tegne nye streger på kortet”. Det handler om nye boligområder, erhvervsområder, naturområder m.m. Vi skal bare have sat stregerne i forbindelse med en god dialog! Kom du frem med din holdning på Borgermødet, eller går du med et par tanker om Stjær, (kun fantasien sætter grænser), så må du gerne fatte pennen og skrive til mig. Der findes ikke noget, der er ikke duer!!! En ide er en ide! Og netop DU kan redegøre for din ide. Det vigtigste er, at den kommer frem, så jeg vil bede dig om ikke at være anonym. Skriv til www.stjaer.net eller smid en lap i min postkasse på Vesterbro 30. Vi i landsbygruppen vil tage ALLE renskrevne ideer, skitser, gerne tegninger med i det samlede forslag, som derefter skal sendes til amtet i forsommeren. De siger i amtet, at de gerne ser forslag, der er tegnet. Så går du med en ide om at være bygherre til en svømmehal eller et luksushotel på 20 etager, så gør noget ved det NU!! Mindre kan også gøre det. Denne åbne dialog os Stjærboere imellem, er en genial chance for at vise og opleve, at det nytter at tage stilling og give sin mening til kende!

På landsbygruppens vegne
Heidi G. Andersen

AFFALD
I sidste avis fortalte vi om, hvordan vi i Stjær, kunne tage ansvar for en del af vores eget affald, ved at få lavet en lokal genbrugsplads her i byen. Det var Reno-syv, der havde opfordret til, man kom med gode lokale ideer til affaldsplanen, der skal gælde helt til 2016. (Der er noget sience fiktion over det tal!) Affald er en af fremtidens største udfordringer. Industriaffald og farligt affald er én ting, som vi nok ikke kan håndtere her lokalt, men vores private affald: En gennemsnit husstand i Danmark, producerede i 2002…….1.835 kg affald. Dette affald bliver kørt langt omkring, feks. ender vores haveaffald fra Stjær oppe nord for Hadsten, hvor det komposteres. Det kunne vi lige så godt gøre her – enten i vore haver eller i en stor fælleskompost på vores egen lille genbrugsplads, hvor vi næsten kunne hente det igen, i trillebøre, og tilføre det som næring til haverne. Der er dybest set ingen grund til at køre haveaffaldet lange ture på vejene og bruge en masse CO2 på det. Jo tættere på kilden vi kan forarbejde de ting, vi smider ud – jo mere energi sparer vi – og meget affald, kan med snilde og hittepåsomhed genanvendes, i stedet for det bliver en belastning for miljøet. Man kan sige, opgaven er at minimere vores affald lokalt – og kun sende det ud af vores område, som aldrig forgår. De ting, der skal deponeres i al evighed feks. computeraffald – en del plastisprodukter mm. På Reno Syvs møde i byrådssalen tirsdag den 10. februar, var der genklang fra kommune og Reno Syv, til tankerne om at lave små lokale genbrugspladser. Både i Stjær og Herskind, var der mennesker, der havde sendt forslag til affaldsplanen om sådanne. Så engang i forsommeren vil kommunen og Reno Syv henvende sig for en snak, om disse ting – eller bliver det Reno Syd efter kommunesammenlægningen? Vi klapper lige hesten………

Foruroligende!
En ven fortalte forleden, han havde læst, at siden 1974, har vi i hele verden kasseret så meget PC’isenkram, skærme, harddiske ol., at det fylder mere end Island, hvis man sætter det på jorden, tæt sammen. Og det forgår aldrig!! Det skal deponeres et sted på kloden. Hvor?

Stjær Avis - Nr. 8 - Side 9

Byøkologiens fagre nye verden
Gustav Friis, der var salgsassistent i Brugsen i 2001 og 2002, er nu 23 år – og studerer på Aalborg Universitet. Han har sendt avisen følgende artikel:

Som ung civilingeniørstuderende med byplanlægning som primær retning, er det dejligt at se, at Stjær nu også vil til at markere sig med en spændende udvikling. Hvordan Stjær skal udvikle sig, kan og skal der være mange meninger om – men en udviklingsmulighed, der snakkes meget om i øjeblikket, både i Stjær og i resten af Danmark, er byøkologi og byøkologiske løsninger. Set i en bæredygtighedsmæssig sammenhæng er byøkologi noget, der bør indtænkes, i den fremtidige byudvikling, og dermed skabe en mere moderne og spændende by. Nu kan man foranlediges til at tro, at byøkologi drejer sig om at bygge sit hus i strå, og derefter klaske noget mudder på, og lægge nogle muslingeskaller på taget. Ikke at denne form for byggeri er dårlig - tvært imod - men ønsker man bredere opbakning kan det gøres med helt andre midler. Tidligere har de økologiske bebyggelser været præget af stor idealisme, og det har været folk, der virkeligt har brændt for tingene, der har kastet sig ud i mere eller mindre vellykkede projekter. Af sådanne projekter kan blandt andet nævnes Munksøgaard ved Roskilde samt en bebyggelse i Hjortshøj ved Århus, der bestemt begge er et besøg værd.

Det seneste jeg er stødt på inden for de økologiske bebyggelser er resultatet af en arkitektkonkurrence om en økologisk bebyggelse i Lystrup ved Århus. Resultaterne udstilles for tiden på Dansk Arkitektur Center i København. Her er der i flere af vinderprojekterne for alvor gjort op med nogle af de traditionelle økologiske tiltag, som jeg nævnede ovenfor. Men hvis ikke det længere gælder om at bygge i strå og mudder, hvad er det så, der gør et område økologisk? Det mest karakteristiske ved bebyggelsesplanerne for Lystrup er, at boligerne ligger fantastisk tæt. Der gøres op med den åben-lave parcelhusbebyggelse, som ellers præger mange landsbyer, ligesom Stjær. Nu gælder det om at bruge og udnytte hinanden - på den gode måde forstås - og det kan blandt andet gøres ved at bygge boligerne sammen, så de udnytter hinandens energi.

Derudover gælder det om at udnytte nogle af de vedvarende energikilder, vi befinder os midt i. Det gælder ikke mindst vind- og solenergi. I første omgang er der størst fokus på solenergien, som forsøges udnyttet dels ved at placere store glasfacader mod syd, samt at udnytte mulighederne for solenergi og solvarme på tagene. Her gælder det om at hælde tagene således, at solindtaget bliver størst. Med hensyn til vindenergien gælder det hovedsageligt om at opnå læ, ved at dække sig ind bag beplantning og terræn. Der er dog også muligheder for at opsætte husstandsvindmøller, så det bliver muligt, at udnytte vindenergien. Dette kan kombineres med en varmepumpe til egen forsyning af varme, hvilket er muligt i store dele af året.

Tidligere nævnte glasfacader hører til materialevalget. Faktisk kan man, groft sagt sige, at jo lettere et hus er, dvs. jo mindre sten der bruges, jo mere miljørigtigt bliver huset. Desuden er glasfacader, placeret i solens retning, ofte tilstrækkeligt isolerende til, at den energibesparende gevinst man opnår, ved at bruge solens energi, ikke går til spilde ved tab af varme gennem ruderne. Samtidig eksperimenteres der med implementering af solceller i vinduesglas, hvilket vil kunne give en “dobbelt” virkning af sol-energien. Andre faktorer, der kan være medvirkende til at give en bebyggelse et økologisk præg, er f.eks. muligheden for delebiler, fælles vaskeri med gode tørre muligheder, måske endda et krav om, at der i husene ikke må installeres tørretumblere. Mht. affaldsortering, at dette håndteres på den mest optimale måde, samt at man har regnvandsopsamling, hvor regnvandet bruges til tøjvask og toiletskyl. Alle disse tiltag er ret lette at implementere, og de lever op til Lokal Agenda 21 bestemmelserne.

Hvordan disse nye tiltag praktisk lader sig gøre, gennem det danske planlægningssystem er et kapitel for sig, som jeg ikke vil komme yderligere ind på her. Med det øgede fokus på byøkologi, gennem arkitektkonkurrencen fra Lystrup, og et stort arbejde fra Dansk Center for Byøkologi (www.dcue.dk), bliver der åbnet nye muligheder for bæredygtigt byggeri. Hvor byøkologien tidligere har været lagt i hænderne på private initiativtagere, kan vi nu håbe på, at byøkologien vil blive allemandseje. Det er mit håb, at landsbyen Stjær, i fremtiden vil satse på bæredygtige strategier i byudviklingen. Der er efterhånden ingen undskyldninger for at lade være. Jeg ved, at der i Stjær allerede er tanker omkring opførelse af en byøkologisk bebyggelse på Lindegården på Kollens Møllevej, hvor en række af ovenstående tiltag skal ”tænkes ind”. Det bliver spændende at følge, ikke mindst som planlægningsstuderende, for der er stadig mange udfordringer, der skal overkommes. Mulighederne for en spændende byudvikling med byøkologiske strategier er til stede, og man behøver ikke længere skulle bo i halmhuse eller lignende for at tænke på miljøet. Der er mange andre muligheder. Kig omkring, der er mange eksempler at søge inspiration fra.

Venlig hilsen Gustav Friis
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 10

Hvad er din bedste Stjær oplevelse?
...lød et af spørgsmålene på Landsbykonferencen den 17. januar 2004 I Stjær forsamlingshus

Konferencen kortsigtede mål, om at lære hinanden at kende, udforske hvad vi kan bruge hinanden til og lægge vore kræfter sammen – blev dagens overordnede resultat. Der blev snakket, udvekslet meninger, tanker og drømme – og der blev arbejdet sammen på kryds og på tværs og formuleret ønsker og visioner for vores by. Hvad der på langt sigt kommer ud af landsbykonferencen, vides ikke – men vi bringer her de temaer, deltagerne ønskede at arbejde med, på tværs af grupperinger/foreninger/råd og institutioner.

De overordnede temaer:

- Hvordan får vi flere med i det frivillige arbejde?
- Hvordan skaber vi åbenhed mellem byens grupper?
- Hvordan sikrer vi ”de åbne døre” – og 0-kriminalitet?
- Hvordan sikrer vi børenes trivsel på kryds og tværs – og en ”medmenneskekultur”, hvordan vi er med hinanden?
- Hvordan får vi udviklet en lokal plan, vi går ind for?
- Hvordan bevarer vi naturrigdommene i og omkring Stjær?

På et tidspunkt, blev alle ønsker og visioner hængt op på væggen. De handlede om bredde i samarbejdet, opblødning af byens grupperinger, Stjær økologiske selvforsynede område, hjælp til selvhjælp omkring de gamle byer, at føle os som ”Stjærfamilien”, lave en fælles vinterferie-bus til Norge, ha` mange fælles kulturelle oplevelser, at sportfesten udvikler sig til en byfest, at sætte spirituelle over det materille, at naturen er tilgængelig for alle, at grusgravene bevares som et ”natur-perle-fugle-dyr-menneske-reservat”, at der er mange hjemme i byen i dagtimerne, så byens puls slår, at her er et levende erhvervsliv, at byen er præget af fællesskab og frivillighed, at vi har en fælles avis, at vi byder nye velkommen, at kirken bevares som byens centrum, at her er en central park, en årlig picnic for hele byen, en lokal musikfestival og en land-børnehave.

Omkring nogle emner, dannede der sig grupper, som man kunne vandre rundt og besøge eller være fast medlem af, fordi man brændte for sagen – og ville tænde nogle andre til at være med i. flg. Temaer var på programmet:

Tema: At få flere frivillige med i foreninger, grupper mv.
(Dette tema er konferencens overordnede, langsigtede mål: At gøre det prestigefyldt, tiltrækkende og sjovt, at arbejde frivilligt i Stjær. Og det er et varmt emne i alle foreninger, i hele landet – især at få unge med, i de frivilliges rækker!)

Gruppen kom frem til flg.:
Vi skal have fat i dem med ”den lille lyst” – Altså, man behøver ikke at gå ind i en bestyrelse! Man kan stå på en ”support-liste”, hvor man kan blive spurgt om en begrænset- og tids afgrænset opgave. Det vil spare kræfter hos dem, der trækker det store læs, ”Tordenskjolds Soldater” – at de ikke skal gøre alting selv. Og det giver energi til at mærke, der er opbakning til det man laver, fra mange i byen!

Hvordan vil I føre det ud i livet – hvad er jeres næste skridt?
Vi vil udarbejde et spørgeskema over temaet: Hvad ku` du tænke dig at bidrage med, i det frivillige arbejde i Stjær? Derefter skal hver eneste frivillig i byen, uddele spørgeskemaet 10 personer de kender! De indkomne tilbud skal samles på èn liste.

Der var allerede forslag om et konkret Bold-klub-tiltag: At samle gymnastik-enhederne børn/voksne, så der kommer en naturlig overgang fra børnegymnastik til voksen gymnastik – så der automatisk kommer nye instruktør i byen.
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 11

Tema: lokalplans visioner
Stjær skal bevares som landsby” (lokalcenter-by) i landsbystil. Red.)
Hvad er jeres næste skridt? At starte en gruppe, der vil være med til at formulere byens ønsker. (landsbyudviklingsgruppen) Arbejde på drømmen om Stjær – som en aktiv by i udviling, der tilgodeser børn, unge, voksne og pensionister.

Tema: Aktivitetskalender og By-portal
Det kræver frivillige redaktør i alle byens grupper, der vil bidrage med indhold til by-portalen.
Næste skridt: At finde grupper, der vil medvirke.

Tema: Foreningerne i Stjær.
Vi vil arbejde på at oprette et fælles forum af alle grupper/foreninger – også for at udnytte fælles resurser – at boldklubben laver sportsfesten til en fælles by-fest.
Næste skridt: Boldklubben går til baglandet. Vi henter inspiration fra foreningslivet i Herskind – og holder en årlig landsbykonference.

Tema: Byens centrum, æstetik, kulturelle tilbud
Skal vi være en forstad til Århus eller en selvstændig landsby?
Byens borgere kunne skænke bænke og by-opslagstavle. Skulptur og levende vand i bymidten. Børnehaven flytte til Stærekasseområdet eller på en gård i eller udenfor byen med dyr mm., så de kan få plads omkring sig. I børnehaven kan der være ungdomsboliger og/eller ungdomshus! Flaskecontainere væk fra kirkens p-plads – evt. flyttes til fs.hus p-plads/ folk skal lære at rydde op efter sig. Kulturelt netværk med koncerter og udflugter/netværksliste, grupperabat, fælles transport mm. ”Spis ude i Stjær” genoplives! Cafè!

Tema: Børns trivsel: Hvordan er børene mod hinanden?
Hvordan er vi voksne med hinanden/har vi åbenhed frem for fordomme? Mobning skal være et tema på kryds og tværs.
Næste skridt: Hver forening ta`r det på dagsordenen! Træne ”etik indsats” som overordnet tema i foreninger, skole, alle vegne!

PS til konference deltagerne: Der mangler papir fra to grupper – de er ikke nået frem til mig. Pil

Der er blevet sagt mange gange gode ting om Landsbykonferencen. Og der er nævnt ting, vi kunne ha` ønsket os anderledes. Men alle 27 deltagere er nok enige i, at der var perioder i dagens løb, hvor en slags pionèr ånd og entusiasme greb os – huset sydede af god, sammenbragt energi, på vores by`s vegne. Den energi vil vi bygge videre på.

Tak til alle Jer der brugt en hel lørdag på Jeres landsbys fremtidige udvikling – og tak til Toke Paludan Møller, der førte os igennem dagen. Ved konferencens slutning, var der stemning for, at vi mødes en dag om året i dette gruppesamvirke, netværk af netværker – eller hvad vi nu skal kalde det nye forum? Dagen skal give inspiration og fælles læring til, at arbejde frivilligt i sit lokalsamfund – og til, hvordan vi kan bruge, støtte og berige hinanden og lægge vore kræfter sammen!

Gruppen der stod for dette års landsbykonference, indkalder hermed til det første forberedende møde om næste års landsbykonference i Stjær lørdag den 22. januar 2005. På mødet vil vi bl.a. samle trådene fra i år. Vi håber, der melder sig mindst en repræsentant, fra hver af byens forskellige grupper, så alles interesser kan blive tilgodeset. Kom frit frem!

Vi regner med at mødes første gang i april eller maj – ring eller mail til Pil – 8695 0825 – pil.brudager@stjar.net
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 12

Fru Nielsen - en værdsat værtinde
Af Inga Friis

“Tag endelig en håndfuld småkager – de er hjemmelavede!” Anna Margrethe Nielsen bevæger sig værdigt og rutineret rundt i sin kørestol, mens kaffemaskinen snurrer. Hun bager 20 kasser småkager til familien hvert år til Jul, men synes ikke, det er værd at nævne. ”Det må endelig ikke komme til at lyde som pral,”siger hun flere gange. Anne Margrethe Nielsen fylder 88 d. 26. februar i år og bor i Kolt. Men engang var hun en meget populær værtinde i Stjær Forsamlingshus. Her regerede hun fra midt i 70’erne til midt i 80’erne med et års slip midt i forløbet.

Det var noget af et tilfælde, at Anna Margrethe Nielsen havnede i Stjær i 1975. På det tidspunkt følte hun nemlig, at der havde været mad nok i hendes liv. Hun havde gennem mange år ejet Cafeteria West-end i Århus og drevet Søterassen i Stilling. Nu ville hun ud at rejse. Men hendes to døtre, der dengang boede i Stjær, hørte om stillingen som værtinde i Forsamlingshuset, og de så gerne deres mor i rollen både som værtinde – og som mormor i fritiden. Derfor gav de et praj til formanden for borgerforeningen, og Anna Margrethe Nielsen blev inviteret til en samtale med blandt andre Regnar Grønlund og Jens Hummeluhr. Da samtalen var slut var Anna Margrethe Nielsen, bedre kendt som fru Nielsen, ansat.

Fritid blev der nu ikke meget af. ”Vi havde på et normalt år 250 arrangementer,” fortæller fru Nielsen. Familiens egne fester blev naturligvis også holdt i forsamlingshuset. Men også ved de fester kogte fru Nielsen selv. Hun havde svært ved at være gæst. ”Jeg egner mig bedst til at være i køkkenet,” siger hun. Hun mindes hvordan hun efter en revy blev inviteret ind i salen. Arrangørerne ville takke hende for den hjælp hun havde ydet. ”Jeg kunne være krøbet i et musehul,” gyser hun. Men at takken var fortjent, er der vist ingen tvivl om, for som hun siger: ”De lånte alt muligt af mig, møbler og alting. De ku´ bare hente.”

Da Fru Nielsen tiltrådte sit job i forsamlingshuset, var bygningerne i dårlig stand og stedet ikke meget brugt. Der var sale i den ene ende af huset og en lejlighed i den modsatte ende. Her skulle værtinden bo. Med fru Nielsens ankomst startede en kraftig og tiltrængt modernisering af stedet. En gruppe af borgerforeningens medlemmer og andre gik i gang med at bygge om. ”Det hele var baseret på frivilligt arbejde og vi havde det hyggeligt. Jeg lavede kaffe – og Hummeluhr kom med snapsen,” siger hun. ”Det var mig der tegnede køkkenet. Da det hele var bygget færdigt kørte Ole Ottosen og jeg til Herning og hentede opvaskemaskinen.” Ole Ottosen fortæller, at fru Nielsen havde fundet en brugt opvaskemaskine til salg i avisen. Derfor lånte han og fru Nielsen en stor amerikansk pick-up af Verner på mejeriet. Efter at fru Nielsen havde beset og godkendt maskinen, blev den købt for små penge. Han fortæller også, at værtinden ikke kunne undvære en kip-steger til kokkereringen. Det fik hun så. En stor elektrisk vippepande, som stadig findes i forsamlingshusets køkken!
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 13

Efter ombygningen blev forsamlingshuset indviet i efteråret 1976. Også ved den lejlighed kom der en masse frivillige fra byen. Fru Nielsen husker at festmiddagen var hamburgerryg og grønlangkål. “De, der ordnede kålen, havde grønkål helt op i øjenbrynene.” Fru Nielsen husker det hele tydeligt og morer sig over mindet. Men der var også brug for Forsamlingshuset, mens ombygningen stod på. Så måtte fru Nielsen lave mad i sit eget køkken. Alligevel blev der også tid til at gå ud som kogekone hos private og til at koge i flere forsamlingshuse på egnen.

Fru Nielsen huskes i Stjær for sin gode mad og sit overblik. ”Jeg startede altid med at skrælle kartoflerne. Jeg ville helst lave al maden selv”, siger hun. Kød købte hun hos slagterne i Hørning og Stilling. Øvrige råvarer ofte i Metro. Hun havde god hjælp af sin søn, der kørte varerne hjem på trailer. Med fru Nielsen som værtinde blev Stjær Forsamlingshus et populært sted at holde fest. Da hun på grund af alder forlod forsamlingshuset i 1985, var stedet booket op flere år ud i tiden. Senere, da Fru Nielsen var flyttet fra Stjær til sin datter og svigersøn i Ormslev, blev hun et par gange bedt om at stå for maden til sølvbryllup i Stjær. Den ene gang skulle hun kokkerere og rette an fra postvognen i et veterantog mellem Skanderborg og Ikast! Det var til Vibeke og Ole Ottosens fest, og de fortæller, at alt forløb perfekt takket være fru Nielsens ro og overblik. Men det er ikke den eneste gang fru Nielsen har været kogekone på hjul. Ved et andet sølvbrullup var hendes helbred blevet dårligere. ”Så jeg var kogekone i kørestol,” ler hun. ”Der var inviteret 125 gæster – men det var ikke svært, for jeg skulle ikke lave hovedretten. Den kom fra slagteren!”

Da fru Nielsen kom til Stjær forsamlingshus, var der tilknyttet en udsmider. Det fik hun hurtigt sat en stopper for. ”Hvad i alverden skal I bruge sådan én til?” lød det. Fru Nielsen har nemlig altid selv kunnet klare tingene, når noget gik galt. Et eksempel var to mænd, der var kommet op at skændes under en fest i forsamlingshuset. Da det begyndte at udvikle sig til et slagsmål, tog fru Nielsen den mest provokerende i kraven og smed ham ud. Han gik så rundt i Stjær for at låne en telefon. Det var vanskeligt på den tid af natten, men han fik da det råd, at telefonere fra forsamlingshuset. ”Nej, der skal jeg fand’me ikke op igen,” klynkede manden.

En gang havde fru Nielsen givet nogle unge lov til at holde nytårsaften i forsamlingshuset. Det syntes folk godt nok var letsindigt gjort. Men fru Nielsen holdt fast.” Man skal holde hvad man lover,” mener hun. Hun har altid haft det godt med unge mennesker. Og den nytårsaften gik alt også godt. De unge var søde og hjalp til med at rydde op. ”Da vi var færdige, var der én der spurgte, om vi ikke skulle have morgenkaffe,” smiler hun. “Jo, der er mange gode minder fra Stjær,” siger fru Nielsen og lader kærligt blikket glide rundt i den rummelige og hyggelige lejlighed i Kolt. Møblerne er prydet af mange, smukke, kgl. porcelænsfigurerfigurer og brugskunst. ”Den skål der er fra Stjær Vandværk”, siger hun og nikker hen mod en skål, der står på sofabordet.

Fru Nielsen synes hun har haft en god tid i Stjær, og byen har da heller aldrig glemt hende. Da hun fyldte 75 blev hun inviteret til fest i forsamlingshuset. ”Anne Marie Wollesen lavede maden. Jeg har det hele på video,”siger hun tilfreds. Hun spiller stadig kort og spiser sammen med gamle venner fra byen af og til. Nu kan fru Nielsen se frem til at møde venner og bekendte, når hun bliver gæst ved Stjær Forsamlingshus’ 100 års fødselsdagsfest d. 4. september, 2004.
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 14

Børnekultur gruppen
Næste børne-familie-arrangement for børn fra 3-8 år og deres forældre,er lørdag den 27. marts i Stjær Forsamlingshus fra kl. 14-16. Bodil Lildholdt Rydts fra Guldlok dukketeater i Århus, kommer og spiller PRINSESSEN OG DE TRE FRIERE

Publikum føres med ind i eventyrets og dukkernes magiske univers hvor ALT synes at kunne ske.Her opstår ofte spontane og livlige dialoger mellem publikum og dukkefører. Sang og musik hører med som et naturligt element og er med til at skabe en glad og tryg stemning under forestillingen, som varer ca. 50 min. Efter forestillingen serveres der saftevand, kaffe og lidt sødt. Børn er gratis. Voksne 20 kr.

På gensyn – hilsen Børnekulturgruppen.
PS: Har nogen lyst til at hjælpe med praktiske ting, så ring til Jeanine tlf. 8695 0594.

Siden sidst...
Den 1. februar var en utrolig vellykket børne-familie-kultur-eftermiddag i Stjær Forsamlingshus. Ann Nørgaard fra „Børnekulissen“ holdt, med sit ukuelige gå-på-mod, gang i 57 børn og 43 voksne, i over en time. Mange børn, både store og små, fandt pludselig sig selv på scenen, som træstamme eller postmand Stritøre - eller en fin dame i det store hus. Tilskuerne sang med - og efter forestillingen var der hyggeligt samvær og vinterklip, hvor der blev serveret boller og varm kakao, mens der blev klippet snekrystaller. Alt i alt en fin eftermiddag i vores lokalsamfund.

Vi vil gerne sende en stor tak til Galten kommune for støtten fra kulturpuljen og til hele kredsen af forældre, som bidrog med hjælp til planlægning, plakatophængning, indkøb, bagning, oprydning, lys og lyd, osv... en hjørnesten i det gode fælleskab i Stjær/Storring.

Klubberne Værestedet
har fået sin egen hjemmeside, klik ind på www.vaerestedet.dk og se bl.a. hvem der er med i forældrebestyrelsen, hvad der er af arrangementer indtil sommerferien og hvem de ansatte er.

Rollespil
er den helt store dille i mini- og jurniorklubben. Vi har for anden gang hyret to hjælpere for en periode og de er selv aktive voksenrollespillere. En verden af fantasi og kreativitet har åbnet sig og der fremstilles våben og dragter i stribevis. Vi samarbejder med klubben i Skovby omkring projektet og nye venskaber på tværs er knyttet. Samarbejde på tværs af Galten kommunes fire klubber er netop et fokusområde der arbejdes med. Vi er godt i gang i de fire klubber og mange spændende fællesaktiviteter er under udvikling og vil blive gennemført i løbet af året.

Et af fællesaktiviteterne gennemføres i vinterferien, hvor 19 unge og 3 medarbejdere fra ungdomsklubben tager på skiferie sammen med unge og medarbejdere fra klubberne i Skovby og Herskind. Vi planlægger allerede en skitur, år 2005, hvor alle 4 klubber er sammen.

Hilsen Kirsten Pedersen
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 15

Skolen
MELODI GRAND PRIX - Torsdag d. 1 april
Årets Grand Prix 1.4. er fra 9.00 - 12.30. Alle klasser er med som publikum, men det er kun musikklasserne fra 1. - 6. kl. samt valghold der deltager i selve konkurrencen. Udover selve Grand Prix’et underholder 0. kl. og andre frivillige. Borgere fra Stjær, der kan på dette tidlige tidspunkt, er velkomne som tilskuere.

I hele uge 13 tager Erik Bachmann (klasselærer i 9.kl.) 8. og 9. klasse med til TV2-Østjylland i Skejby – for at deltage i et arrangement, der hedder TV-teen. Eleverne får lov at prøve, hvordan det er at være studieværter og lave det arbejde, som sorterer under studieværterne. Hele projektet ender ud i, at eleverne kommer på skærmen (den rigtige TV2 - Østjylland) fredag den 26/3, hvor de skal prøve at være studieværter i det „virkelige“ liv.

Venlig hilsen Tina Sørensen

REJSEBREV FRA VIETNAM
Stjær Avis’ tegner Katrine, er på en 2 ½ md. lang rejse i Østen, med sine brødre, Marius og Laurits og sin far og mor. Hun har sendt os dette i febr.

Jeg skriver fra Mue Ne som er en by i det sydlige Vietnam. Vi har vaeret afsted i 17 dage og vi startede i det nordlige i hovedstaden Hanoi hvor der ikke ligefrem var tropevarme saadan ca. 12 grader. Vi var i den gamle del af byen som ogsaa var den mest fattige del. Jeg saa baade voksne og boern der tiggede og man kunne ikke gaa paa gaden i fem minutter foer der kom en der ville saelge noget i saadan nogle runde kurve. Vi var ogsaa paa tre- dags tur til Halong Bay kysten hvor vi sejlede ud. Det mest flotte var da jeg klatrede op af en ca. 250 meters klippe selvom det var ret haardt var udsigten det vaerd. Da vi blev traette af det kolde tog vi lidt laengere sydpaa til Hoian som er en skradderby saa jeg fik selvfoelgelig syet noget toej hos en rigtig skradder. Det var en rigtig hygelig by med meget sol lige det vi traengte til, det var ogsaa der at vi fik badet for foerste gang. Da vi havde vaeret der en ugestid tog vi med bus i elleve timer til NaTrang hvor vi fik badet paa den laekre strand som var lige om hjoernet, men vi blev der kun en dag saa tog vi Mue Ne hvor vi er nu. Vi bor paa et dejligt luksus Hotel lige ved stranden og swimmingpool hvor vi regner med at blive en uges tid, her er forresten ca. 30 grader. Det var et kort resume af hvad vi har naaet endtil nu. Haaber I har det godt i Stjær.

Mange hilsner fra Katrine.
e-mail: thingholm04@hotmail.com.

Dagplejen
I dagplejen arbejder vi med sprogudvikling, bl.a. gennem teater, sang, rim og remser. Nogle dagplejere arbejder også med et projekt (maleri), som ender med en udstilling i klubhuset for forældre, engang i april.
Venlig hilsen, Ruth Schmidt.

Børnehaven
afholder forårsudstilling med fernisering Onsdag den 31. marts i Stjær forsamlingshus kl. 14.30-17.00. Åbning kl. 14.30 ved Prinsesse Bente. Der er salg af børnenes billeder og kort. Børnene i Stjær børnehave har i vinterens løb fordybet sig i billedligt udtryk. Vi er så glade for vores ting, at vi gerne vil vise dem frem. Vi byder alle interesserede velkommen. De udstillede malerier vil også kunne ses på Stjær Fællesbibliotek i april måned.

CIRKUS STJÆRNE
Glæd jer til lørdag den 15. maj kl. 13.30. Cirkus STJÆRne kommer igen i år til Stjær. Sted: Det grønne område ved klubhuset, spejderhytten og Stærekassen. Når Cirkus Stjerne traditionen tro kommer til byen er byens øvrige borgere også velkomne. Entre´ 25 kr. for voksne børn er gratis. Det er 5. gang Cirkus STJÆRne kommer til Stjær. Der er fri adgang for byens borgere til cafeen fra kl. 14.30. Fredag den 14. maj kl. 10.00 holder vi generalprøve for dagplejebørnene og Storring børnehave i cirkusteltet
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 16

Stjær Boldklub
Generalforsamling Hovedbestyrelsen. ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDES I KLUBHUSET ONSDAG D. 17. MARTS 2004, KLOKKEN 19.30. Dagsorden iflg. vedtægter. Herefter er Boldklubben vært med ost og vin. Vel mødt!
Bestyrelsen Stjær Boldklub

NØRKLEKLUB
Vi har en nørkleklub torsdage kl. 19 i Klubhuset, hvor vi laver mange forskellige håndarbejder, snakker og inspirerer hinanden. Lige nu er vi 8 faste der kommer, men vi vil gerne have flere med til vores hyggelige aftner. Desuden starter vi torsdag den 1.4. kl.19 med GÅTURE i motionsafdelingen. Da vi har erfaring for, der gåes i flere tempi, prøver vi at inddele i to grupper – evt. en kort og en lang rute, så alle kan være med uden at føle, de går for hurtigt eller for langsomt. Alle er velkomne. Det koster 50 kr. at være medlem af motionsafdelingen. Disse betales den første gang man møder og gælder for hele sommeren og efteråret med.

Hilsen motionsafdelingen
Susanne Røgen tlf. 8695 0414

Tørfisk i Stjærhallen
19.marts 2004 kl. 19.00-01.00. Billetter kan bestilles ved at skrive til: pfh@mail.dk eller på tlf. 86950149. Billetter i forsalg: voksne, kr 100, børn til og med 14 år, kr 50. Billetter kan købes i Brugsen fra midten af februar.

UDSTILLING I GALLERI BJØRK
Der er maleri og keramik i Week-enden den 20. - 21. marts begge dage kl. 11-17. Der er værker i olie og mixed media af Kristin Bjørk Hilmarsdottir, keramik af Gertrud Berg – og malerier af Per Vestergaard. Søndag fra kl. 12 – 15, improviserer Niels Adrian Espersen, på forskellige instrumenter, stemningsbilleder over de udstillede værker. Alle er velkomne. Der er gratis adgang.

Galleri Bjørk, Toftkærvej 5, Stjær, 8464 Galten
www.kristin-bjoerk.dk
Hilsen Kristin

Generalforsamlinger
BORGERFORENINGEN holder generalforsamling torsdag d. 1. april kl. 19.30. Se side 8.

DAGLI’ BRUGSEN holder generalforsamling i forsamlingshuset torsdag den 15. april kl. 19.30 med ost & rødvin, kaffe! ADGANGSKORT HENTES I BRUGSEN REGNSKAB LIGGER I BRUGSEN CA. 14 DAGE FØR. Bestyrelsen.

STJÆR VANDVÆRK holder generalforsamling i forsamlingshuset tirsdag 9. marts. kl. 19.30. Dagsorden ifølge vedtægter. Bestyrelsen.

EJERLAV FOR TÅSTRUP SØ holder generalforsamling i forsamlingshuset tirsdag den 2. marts kl. 19.30. Dagsorden i følge vedtægterne. Bestyrelsen.

GOLF FOR SJOV
I efteråret var vi en hel del Stjærfolk, der afprøvede Aarhus Aadal golfklubs herligheder! Vi lovede, at gentage successen - det bliver i begyndelsen af juni måned – så kig efter tidspunkt i næste avis, der udkommer ca. 1. juni. Det bliver igen kendte (- af os!) stjærspillere, der står for arrangementet. Kontakt er Bodil Brandt tlf.. 8695 0035
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 17

Med spejderne på juletur
Siden sidst er der sket et par ting. Efterårssæsonens højdepunkt var uden tvivl gruppens fælles juletur. Det var en mørk og stormfuld eftermiddag først i december 2003. Ca. 20 ulve, 12 spejedere, og nogle ledere mødtes i spejderhytten fredag. Der blev straks sat gang i aktiviteterne. Ulvene gik i gang med aftensmaden som bestod af Boller i karry m/ris og gulerødder / agurker i stave. Der blev lavet kødboller, skrællet og skåret til den store guldmedalje. Imens gik spejderne i gang med at bygge den shelter, hvor de skulle sove om aftenen. Alle børnene gik op i opgaverne med godt humør og engagement. Der var stor tilfredshed fra alle sider med maden. Den blev rigtig rost til skyerne. Efter aftensmad og oprydning var det tid for lejrbål. På grund af den kraftige blæst og kulden udenfor blev ”lejrbålet” afholdt indenfor. Spejderne stod for lejrbålet. Der var både sange, sketches og konkurrencer. Det havde de gjort godt. Pludselig, bedst som vi var ved at afslutte lejrbålet, bankede det på døren. Det var en troldmand som stod udenfor. Han spurgte om vi ville hjælpe ham og hans medhekse. De havde været på vej til Bloksbjerg for at holde julefrokost, men på grund af den stride blæst havde de tabt alle deres hjælpemidler, så de ville gerne have vores hjælp til at finde dem igen.

Dette var så optakten til aftenens store begivenhed. Et aften-/natløb arrangeret af roverne. En kæmpesucces. Børnene blev inddelt i hold, rundt omkring i terrænet gik det til forskellige poster, hvor der skulle findes forskellige ”kemikalier”. Når disse var fundet kunne heksene få gang i deres hekseprocesser. Den kraftige ”storm” var en god klangbund for fantasien. Efter natløbet var der kakao og boller til alle, hvorefter ulvene gik til ro i Klubhuset. Spejderne var jo de store, så for dem var der lidt ekstra aktiviteter. Ved stærekassens bålplads kom der gang i ”ild og fyrværkeri” inden spejderne også gik til ro efter en sjov aften. Spejderne var jo rigtig seje, de skulle sove udenfor i shelter. En lidt kold fornøjelse i december måned. Men alle overlevede uden varige mén. Så var det tid for flaghejsning og morgenmad. Bagefter havde roverne arrangeret endnu et løb i området omkring hytten. Temaet var denne gang ”jul i andre lande”. Dette klarede alle til ug, trods blæsten og måske for lidt søvn. Endelig blev der sluttet af med frokost (hotdogs) i Spejderhytten, hvorefter alle gik udenfor og legede indtil det var tid for opbrud og både uleve og spejdere blev hentet af forældrene efter en kold, men dejlig, hyggelig og yderst vellykket weekend. Lederne har kun hørt positive kommentarer fra børnene efter turen.

Midt i december kom så juleferien. Her i det nye år er vi nu godt i gang igen. Spejderne arbejder med koder og morse. Ulvene har gang i snitteriet så de kan få deres dolkemærke- og bevis, som giver dem lov til at gå med dolk til møderne. Der har naturligvis også været tid til at nyde den dejlig sne på kælkebakken og med sneboldkamp. I marts måned vil vi komme og ringe på døren hos borgerne i Stjær. Ulve og spejdere skal ud og sælge lodder til KFUM-spejdernes årlige landslotteri. Dette er en af de måder, hvorpå vi kan tjene nogle penge til gruppen, så vi håber I vil tage godt imod børnene. Ellers ser vi jo frem til foråret, hvor vi rigtig kan få gang i de udendørs aktiviteter – bål, ture i skoven – løb – etc. Der vil også blive mulighed for deltagelse i distriktets bæver- og ulveturnering i maj måned og senere på året, sommerlejr.

Dorthe Nothlev, gruppeleder

Stjær KFUM spejdere
Meddelelse til alle forældre: INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE / GENERALFORSAMLING 17.2.2004

Det er med glæde, at vi som forældre sender vores børn til spejder mandag eller tirsdag aften. De oplever godt fællesskab, har gode aktiviteter og får fine naturoplevelser i ny og næ. Arbejdet er godt og kan måske endda blive bedre, ved at vi som forældre ikke bare sender børnene af sted, men også selv bakker op, når der brug for det. Tak til de af jer som året igennem har vist tjenstvillighed. Nu er det tid til årets generalforsamling / årsmøde. Her har vi brug for at mindst en af forældrene møder op!! Mødepligt kan vi jo ikke tale om, men vi regner med at alle, der sender børnene til spejder, også selv vil møde op her. Som ledere og grupperåd har vi brug for jeres ris/ros til de ting vi sætter i sving for jeres børn.

Efter generalforsamlingen...
Spejdernes generalforsamling 17.2. blev en stor succes. I alt 20 voksne var mødt op i spejderhytten – og det blev en sjov og inspirerende aften, hvor bl.a. et nyt radio-amatørlejr-projekt, blev født. 2 gik ud af grupperådet – og 2 nye blev valgt ind.
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 18

Livskvalitet – at sætte nye mål
Torsdag den 11. marts kl. 19.30 i Storring forsamlingshus. Skuespilleren Allan Olsen, har været ædru alkoholiker siden 1993. Han fortæller åbent og levende om sit liv som aktiv og ædru alkoholiker. Han taler om livskvalitet, om at sætte nye mål og hvad der gør hverdagen så prisværdig. Allan Olsen formår at holde tilhørerne i sin hule hånd – og er samtidig så charmerende og humoristisk, at der kommer rigtig gang i lattermusklerne.
Hilsen Storring-Stjær-Høver foredragsudvalg

Eftermiddagsmøder i konfirmandstuen i Storring Præstegård
STJERNEKRIG, SPØGELSER OG BLÅT BLOD. Tirsdag den 9. marts kl. 14 Forfatter og journalist Leif Hjernø fortæller.
LIVSGLÆDENS NØDVENDIGHED. Tirsdag den 20. april kl. 14 Jytte Dreyer, tidligere programmedarbejder ved Danmarks Radio fortæller.

Særlige gudstjenester i Stjær Kirke
Onsdag den 24. marts. Stillegudstjeneste. Stjær kl. 19.00
Søndag den 28. marts. Storring: 9.00. Stjær: 10.30 – derefter Kirkefrokost i Storring konfirmandstue
Onsdag den 21. april. Stillegudstjeneste. Storring kl. 19.00
Onsdag den 12. maj. Stillegudstjeneste. Stjær kl. 19.00
Torsdag den 20. maj. Kristi Himmelfarts dag. Fælles Friluftsgudstjeneste i Præstegårdshaven Kl. 14.00

Storring-Stjær-Høver Sogn - ER KLAR TIL INDSAMLING
Folkekirkens Nødhjælp samler ind søndag d. 7 marts. Sogneindsamlingen skal hjælpe med at fjerne landminetruslen for tusinder af flygtninge, der vil vende tilbage til deres jord efter krigen. Rydning af miner er en forudsætning for, at det kan blive hverdag igen - og at genopbygningsarbejdet kan komme i gang. Marie Cramers i Stjær er indsamlingsleder og håber, at folk vil tage godt i mod indsamlerne, når de ringer på døren. Der er mulighed for at give et bidrag, selv om man ikke er hjemme. Indsamlerne har et girokort med, som de vil aflevere i postkassen. Hvis du vil være indsamler, så ring til Marie Cramers på 8695 0383

I Bethesda er der følgende:
5. marts: Hvad i alverden sker der i Israel? Hvad er politik, hvad er religiøsitet? Per Weber er generalsekretær for organisationen Ordet og Israel. Han holder foredrag og der vil være god tid til at stille spørgsmål.
12. marts: Fællesspisning kl. 18 (medbring tallerken og bestik) og derefter tale ved missionær Brian Madsen.
Lørdag 27. marts: kl. 9.00-14.30. Familieterapeut Mads Peter Nord. Temadag om ægteskab og samliv. Medbring selv frokost.
2. april: Foredrag ved teolog Kaj Kjær Hansen. Emne: Hvad er Bibelen for en bog?
16. april: Webmaster Asbjørn Hansen. At formidle den kristne tro til det moderne menneske via net og mail.
30. april: Foredrag om misssion i udlandet ved Niels Henrik Kristiansen
17. maj: Rektor Ingolf Henoch Petersen. Gennemgang af Nehemias bog fra det Gamle Testamente i Bibelen
27. maj: Foredrag ved leder af Kristeligt Pressebureau Niels Thure Krarup
4. juni: Rektor Ingolf Henoch Petersen fortsætter gennemgang af Nehemias bog fra det gamle Testamente i Bibelen

Alle arrangementer begynder kl. 19.30 med mindre andet er angivet.
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 19

Stjærs hjemmeside
www.stjaer.net, WebMaster Roy Bluthgen, Mail: webmaster@stjaer.net, Tlf: 86240226

Stjær Sogns Borgerforening
Janne Sørensen tlf: 8695 0254, udlejning: Janne Sørensen tlf: 2925 2665, Mail: js@dahlberg.dk

Stjær Avisgruppe
Red: Pil Brudager tlf: 8695 0825, Mail: stjaeravis@stjaer.dk
Lay-out: Inga Friis, Mail: inga.friis@tdcadsl.dk
Erhverv: Bjarne Schøler Sørensen, mail: bss@tdc.dk

Stjaer WEB-Gruppe
Bjarne Schøler Sørensen, Mail: bss@tdc.dk tlf: 86950808

BaseHouse-gruppe
Pil Brudager tlf: 8695 0825, Mail: basehouse@stjaer.net

PC - koordinator
Bent Skovsende tlf: 8695 0478, Mail: bent@skovsende.dk

Landsby-udviklings-gruppe
Heidi Gargulak Andersen tlf: 8695 0650, Mail: heidi@gargulak-andersen.dk

Børnekultur-gruppe
Jeanine Marie Bonadies tlf: 8695 0594, Mail: jeanine@thogersen.dk

100 års Revy-Gruppe 2004
Marianne Andersen tlf: 8695 0677, Mail:

100 års Festudvalg 2004
Vibeke Brøndum tlf. 8695 0599, Mail: mba@justesen.dk

Fællesspisning i Forsamlingshuset
Heidi Gargulak Andersen tlf: 8695 0650, Mail: heidi@gargulak-andersen.dk

De Voksne Quinders Klub (DVQK)
Vibeke Ottosen tlf:. 8695 0142, Mail: oot@mail.dk

Stjær Billedmagere
Tina Kolding tlf: 8695 0630, Mail: tina@is-stjernholm

Stjær Folkedansere, Galten aftenskole
Peter Erik Jensen tlf: 8695 0181

Stjær Boldklub
Henning Røgen tlf: 8695 0414, Mail: henning@rogen.dk, Hjemmeside: www.stjaerboIdklub.dk

Bordtennis i forsamlingshuset
Peter Schmidt tlf: 87612015, Mail: news@sicom.dk

Motions-Vandreture-fra-klubhuset
Susanne Røgen tlf.: 8695 0414

KFUM Spejderne
Erna Nielsen tlf: 8695 0186, Mail: erna_n@worldonline.dk

Stjær Vandværk
Bent Skovsende tlf: 8695 0478, Mail: vand@stjaer.net
Fejlmelding: Peter Gabriel tlf: 2343 5083

Ejerlav for Tåstrup sø
Jacob Thulesen Dahl tlf: 86950027, Mail: jd@thlang-hf.dk

Pebbelparken Grundejerforening
John Matthiasen tlf: 8769 5050, Mail: john.matthiasen@mail.dk

Nygårdsparken Grundejerforening
Mike Beyer-Pedersen tlf: 8695 0656, Mail: cara@cara.dk

Dagplejen
Karin Beyer-Pedersen tlf: 8695 0656, Mail: cara@cara.dk

Børnehaven
Kirsten Andersen tlf: 8695 0499, Mail: stjaer_boernehave@galten.dk

Skolen
Tina Sørensen tlf: 8695 0300, Mail: ts@galten.dk, Hjemmeside: www.stjaerskolen.dk

Stjær Fællesbibliotek
Pia Karmark tlf: 8695 0172, Mail: stjaerfaellesbibliotek@galten.dk

SFO
Lone Borgkvist tlf: 86950574, Mail: regnbuen@galten.dk

Ungdomsklubben Værestedet
Kirsten Pedersen tlf: 8695 0497, Mail: klub.vaerestedet@mail.dk

Menighedsrådet
Anna-lise Ravn tlf: 8695 0171, a-l-ravn@city.dk

Kirken
Carsten Marvig tlf: 8695 0074, Mail: cma@km.dk

Foredragsudvalget i Storring-Stjær-Høver
Else Bjerregaard tlf: 8695 0121, Mail: else.bjerregaard@os.dk

Indre Mission
Repr. i Stjær: Nicolaj Wibe Nielsen, tlf: 8695 0160 Mail: nicolaj@kfs.dk, www.stjaer.indremission.dk

Kræftens Bekæmpelse
Repr. I Stjær: Susanne Røgen tlf: 86950414

Det Danske Haveselskab
Repr. i Stjær: Conny Andersen, tlf: 8695 0581, Mail: moa@mail.tele.dk - og plantemarked forår og efterår!!

Skanderborg Fjerkræ, racehøns
Repr. i Stjær: Mogens Andersen, Tlf: 8695 0581, Mail: mo-a@mail.tele.dk

A.M.B.A. Stjær Brugsforening
Henrik Lomholt tlf: 8695 0010, Mai!: 02715@coop.dk, hjemmeside: www. coop.dk

Galten Erhvervsråd
Peter Schmidt, Stjær tlf: 8761 2015, Mail: news@sicom.dk

Vi har tre dagligvarebutikker:
Stjær Bageri, tlf: 8695 0007
Stjær Dagli’ Brugs, tlf: 8695 0010, Mail: 02715@coop.dk
Gårdbutikken Bøvlinggård, tlf: 8695 0629, Mail: boevIinggaard@zybermail.dk, Hjemmeside: www.Boevlinggaard.dk

Og en frisør:
Salon Stjær: 8695 0035
Stjær Avis - Nr. 8 - Side 20

Aktiviteter i Stjær:

MARTS 2004
Tir. 2. 19.30 Ejerlav/Tåstrup sø, generalforsaml. i fs.huset
Fre. 5. 19.30 Bethesda, Hvad sker der i Israel?
Søn. 7. Folkekirkens Nødhjælp samler ind
Tir. 9. 14 Eftermiddagsmøde i Storring Præstegård
Tir. 9. 19.30 Stjær Vandværk, generalforsaml. i fs.huset
Tor. 11. 19.30 Livskvalitet, foredrag i Storring fs.hus
Fre. 12. 18 Bethesda, fællesspisning
Lør. 13. 9-12 indsamling af lopper
Søn. 14. 10-15 LOPPEMARKED i forsamlingshuset
Ons. 17. 19.30 Stjær Boldklub generalforsaml. i Klubhuset
Fre. 19. spejderne starter lodseddelsalg
Fre. 19. 19-01 Tørfisk i Stjærhallen
Lør. 20.-21. 11-17 Udstilling i Galleri Bjørk
Tir. 23. 19. Bestyrelsesmøde borgerf.
Fre. 26. TV-Østjyll.- studieværter fra Stjær Skolen
Lør. 27. 9-14.30 Bethesda, Temadag om ægteskab
Søn. 27. 14-16 Prinsessen og de tre friere i fs.huset
Man. 29. 17.30 fællesspisning i fs.huset
Ons. 31. 14.30-17 Børnehaven holder forårsudstilling med fernisering i forsamlingshuset

APRIL 2004
Tor. 1. 9-12.30 Skolens MELODI GRAND PRIX
tor. 1. 19. Motions-gåture fra Klubhuset starter
Tor. 1. 19.30 – Generalforsamling i Borgerforeningen
tor. 1. 21.30 – ekstraordinær gen.fors. i Borgerfor.
Fre. 2. 19.30 Bethesda, foredrag
Tir. 13. 18.30 – begynder PC i Base House
Tor. 15. 18.30 – begynder Word i BaseHouse
Tor. 15. 19.30 Dagli’brugsen generalforsamling i fs.huset
fre. 16. 19.30 Bethesda, foredrag
Tir. 20. 14 Eftermiddagsmøde i Storring Præstegård
Tir. 20. 18.30 – begynder Excel i BaseHouse
Tir. 20. 19. bestyrelsesmøde i borgerforeningen
Tor. 22. 18.30 – begynder e-mail i BaseHouse
Lør. 24. 10-12 Forårsplantemarked på kirkens P-plads
Lør. 24.-25. Storspejderne på landspatruljekonkurrence!
Man. 26. 17.30 fællesspisning i fs.huset
Tir. 27. 18.30 – internet i BaseHouse
fre. 30. 19.30 Bethesda, foredrag

MAJ 2004
Lør. 1. Bæver- og ulveturnering!
Ons. 5. 18.30 - Fælles udflugt til Årslev Engsø, Mødested: Forsamlingshusets p-plads
Man. 10. DEADLINE FOR STOF TIL NÆSTE AVIS!
Fre. 14. 10 Generalprøve i Cirkus Stjærne
Lør. 15. 13.30 Forestilling i Cirkus Stjærne, 14.30 Café
man. 17. 19.30 Bethesda, foredrag
man. 25. 19. bestyrelsesmøde i borgerforeningen
tor. 27. 19.30 Bethesda, foredrag

Hver onsdag fra kl. 9-12 mødes de Voksne kvinder i BaseHouse
Hver torsdag i marts mødes Nørklerne kl. 19 i Klubhuset
Hver torsdag fra 1.4. er der motions-vandring fra Klubhuset kl. 19

Gudstjenestetider, for vore to kirker, står i Kirkebladet, Folkebladet og i dagspressen

Stjær Avis, Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg - tlf: 86950825 - mail: stjaeravis@stjaer.net.
Stof til avisen kan også indleveres i Stjær Avis kasse i Brugsen. Sidste frist mandag d. 10 maj


Opdateret 22-Mar-2004   Skrevet af Pil Brudager   17547 læsninger

Printervenlig Printervenlig
Forside  |  WebMaster - Email  |  Kontakt Formular  |  Brugermanual  |  Anbefal Stjær By-Portal  |  

Stjær By-Portal ses bedst med skærmopløsning 1024 x 768 eller højere